Samsung Tizen OS 2.3, νέα screenshots με πολύχρωμο design

Αν και ακόμα δεν έχουμε δει να κυκλοφορεί το πρώτο smartphone με Samsung Tizen OS, σήμερα διέρρευσαν κάποια screenshots που μας δείχνουν πως θα μοιάζει η τελευταία έκδοση του Tizen. Βλέπουμε πιο χρωματιστό design με τη Samsung να χρησιμοποιεί πιο τολμηρά χρώματα στο user interface.
Tizen-2.3-screenshot-01-570
Η Samsung έχει βελτιστοποιήσει την εμπειρία χρήσης για οθόνες που ξεκινούν με ανάλυση από 800×480 pixels (WVGA). Λογικά η low-end συσκευή που λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει η Samsung μέχρι το τέλος του έτους, θα έχε αυτή την ανάλυση.
Πέρα από το πολύχρωμο design δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά από άποψη λειτουργίας. Είναι αρκετά απλό και δανείζεται πολλά από Android και TouchWiz.
Tizen-2.3-screenshot-02-570 (2)
Ο επικεφαλής του Tizen, Taesoon Jun μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο της Samsung για developers είχε επισημάνει ότι η Samsung με το νέο OS θέλει να επικεντρωθεί κυρίως στις low-end και mid-range συσκευές.
Η Samsung θέλει να ποντάρει στο Tizen όχι μόνο για να το έχει απλά ως ένα εναλλακτικό πλάνο στην περίπτωση που χαλάσουν οι σχέσεις της με τη Google, θέλει να το χρησιμοποιήσει για να συναγωνιστεί κατασκευαστές σε αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία όπου διατίθενται συσκευές των 100 δολαρίων. Επίσης ένας στόχος είναι και οι κατασκευαστές του Android One.
Το πρώτο Tizen-powered smartphone λέγεται ότι είναι το Samsung SM-Z130H που θα έρθει με 5 ιντσών οθόνη, Spreadtrum SC7727S SoC με 1.2 GHz dual-core CPU και ARM Mali-400 GPU χρονισμένη στα 460 MHz, και 512MB RAM.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment