Πέντε Easter Eggs για εφαρμογές Android

Μπορεί να είμαστε περισσότερο κοντά στα... Χριστούγεννα παρά στο Πάσχα, ωστόσο τα easter eggs, οι κρυμμένες δηλαδή δυνατότητες εφαρμογών στον υπολογιστή ή το κινητό, μας ιντριγκάρουν κάθε εποχή του χρόνου. Παρακάτω θα δούμε πέντε που αφορούν Android apps που χρησιμοποιούμε καθημερινά στις συσκευές μας. Σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζατε, ίσως να τα βρείτε διασκεδαστικά. Φύγαμε...

1) The Konami Code

The-Konami-code
Μία αναφορά στο διάσημο "Konami Code" υπάρχει στο Google Play Games του Android. Απλά ανοίγετε την εφαρμογή και ακολουθείτε τις εξής κινήσεις: swipe up, up, down, down, left, right, left, right. Εάν το κάνετε σωστά, ένα set από classic arcade controllers θα εμφανιστούν στην οθόνη σας. Πατήστε το Β, μετά το Α και ακολούθως το Start. Συγχαρητήρια, μόλις κερδίσατε το "All your games belong to us" achievement, μία ξεκάθαρη αναφορά στο κλασικό... Zero Wing video-game.

2) Η... ανάποδη τούμπα (backflip) του Google Chrome

backflip
Ανοίξτε τον Google Chrome browser στο Android σας και, στη συνέχεια, πατήστε πάνω στο μετρητή του αριθμού των tabs που έχετε ανοικτά. Μεταβείτε στo πιο πάνω από αυτά και κάνετεπέντε φορές swipe up. Τότε θα δείτε τα tabs να κάνουν μία ανάποδη τούμπα. Χαριτωμένο!

3) Ο μικρός δεινόσαυρος του Google Chrome Beta

The-tiny-dinosaur
Αν δοκιμάσετε να έχετε πρόσβαση σε μία σελίδα μέσω του Google Chrome Beta έχοντας απενεργοποιήσει το Wi-Fi και τα mobile data της συσκευής σας θα διαπιστώσετε ότι, μαζί με το μήνυμα λάθους, εμφανίζεται ένας μικρός δεινόσαυρος. Πατώντας πάνω σε αυτόν, θα είστε σε θέση να παίξετε ένα jump 'n' run game. Χαριτωμένο κι αυτό!

4) Κλείνοντας το μάτι στο... Goat Simulator

A-wink-to-Goat-Simlator
Γνωστοί για τα μικρά αστεία που περιλαμβάνουν στον κώδικα τους πολλές φορές, οι developers της Google μάς έχουν προσφέρει στο παρελθόν στο Android SDK το isUserAGoat function. Με την κυκλοφορία του Android 5.0 Lollipop, το function δουλεύει χρησιμοποιώντας goat recognition technology, θα μπορούσε να πει κανείς. Για την ακρίβεια, ο κώδικας έχει αναβαθμιστεί, ώστε να δει αν έχετε εγκατεστημένο το "περίφημο" Goat Simulator, δηλαδή είστε όντως (κατά κάποιον τρόπο) ...κατσίκα. Μάλιστα!

5) Εκπλήξεις στο... Hangouts

Medieval-mayhem-in-Google-Hangouts
Εάν έχετε από την έκδοση Hangouts v2.1 ή νεότερη, απλά πληκτρολογήστε /pitchforks στο πεδίο εισαγωγής κειμένου. Θα δείτε έναν εξαγριωμένο όχλο από την εποχή του Μεσαίωνα να κάνει την απόβασή του στο κινητό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε και τα /ponies και/ponystream για ακόμη περισσότερες εκπλήξεις...
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment