Master Smartphone 400 Review: Μία οικονομική έκπληξη!

Παρατηρώντας το Master 400 η πρώτη εντύπωση που μας άφησε είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή, η οποία ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των παλαιότερων Galaxy της Samsung. Κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής του εμφάνισης είναι οι στρογγυλοποιημένες άκρες, η στιβαρή κατασκευή και η εξαιρετικά λείες πλαστικές επιφάνειες που δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ακριβότερα υλικά. Το Master 400 θα λέγαμε ότι διαθέτει ένα μάλλον κανονικό μέγεθος και έτσι μπορεί εύκολα να χωρέσει στο χέρι, επιτρέποντας με αρκετή ευκολία το χειρισμό των menus με το ένα δάχτυλο. Τα power / lockκαι volume buttons βρίσκονται τοποθετημένα στην δεξιά πλευρά της συσκευής, στην επάνω υπάρχουν η υποδοχή για τα ακουστικά / hands-free και η micro USB θύρα για την φόρτιση της συσκευής, ενώ στην κάτω πλευρά υπάρχει μόνο το μικρόφωνο.
Master
Master
Το καπάκι του Master 400 αφαιρείται εύκολα (λόγω της εγκοπής που υπάρχει στην δεξιά πλευρά) και στο εσωτερικό του μπορούμε να διακρίνουμε εκτός από την μπαταρία τα δύο slots για κάρτες SIM (μία για κανονικού μεγέθους SIM και μία για mini SIM), όπως επίσης και τηνmicroSD θύρα, η οποία δύναται να δεχθεί κάρτες που φτάνουν μέχρι τα 32GB. Τέλος, στο κάτω δεξί τμήμα υπάρχει το ηχείο της συσκευής, ενώ πιο πάνω ο αισθητήρας της κύριας κάμερας μαζί με το ενσωματωμένο flash. Σε σχεδιαστικό επίπεδο, το Master 400 δεν απογοητεύει, ωστόσο η υπερβολικά λεία επιφάνεια του, ενδεχομένως να προκαλέσει το γλίστρημα της συσκευής από το χέρι.
Οθόνη, hardware & software
To Master 400 διαθέτει μία IPS οθόνη τύπου WVGA με ανάλυση στα 480x800 pixels, η οποία παρέχει μία στάνταρ ποιότητα στο χρήστη με καλά επίπεδα λεπτομέρειας και ικανοποιητικόφωτισμό.  Στο εσωτερικό του Smart 400 βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής, ο οποίος τρέχει στο 1.5GHz και συνοδεύεται από 1GB ενσωματωμένης μνήμης RAM. O συγκεκριμένος συνδυασμός τείνει να γίνει πλέον το στάνταρ στη κατηγορία των low-range smartphones, με το Master 400 να τρέχει τις περισσότερες εφαρμογές, εμφανίζοντας ορισμένα μικροπροβλήματα στις πιο απαιτητικές applications. Ωστόσο, όπως έδειξαν τα benchmarks, το smartphone της Master δεν τα πήγε άσχημα στον τομέα της διαχείρισης των 2D και 3Dεφαρμογών (γεγονός που σίγουρα οφείλεται στην GPU 400 MP της Mali που διαθέτει).
Master
Σε επίπεδο λογισμικού το smartphone της Master βασίζεται στο Android 4.2.2 (Jelly Bean), υιοθετώντας το τυπικό Android user interface. Σίγουρα είναι λίγο πίσω για τα σημερινά δεδομένα που οι περισσότερες συσκευές ακόμη και τη χαμηλής κατηγορίας έχουν περάσει στοKitKat, ωστόσο η ύπαρξη του λειτουργικού Jelly Bean εξασφαλίζει ότι η συσκευή δεν θα παρουσιάζει πολλά κολλήματα, λόγω της ανεπάρκειας του hardware να διαχειριστεί ένα πιο απαιτητικό OS.  Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε δοκιμάζοντας τη συσκευή ήταν ότι η ροή των menus ήταν σχετικά ομαλή, ενώ και η πλοήγηση στο Internet κυμαινόταν σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς το web browsing γινόταν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το Master 400 υποστηρίζει 3G και Wi-FiBluetooth, ενώ παράλληλα διαθέτει ραδιοφωνικό δέκτη και GPS. Ολοκληρώνοντας την ανάλυση των hardware specs του smartphone της Master, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το smartphone της Master καταφέρνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Master
Κάμερα και ήχος
Ο αισθητήρας της κύριας κάμερας ανέρχεται στα 5MP και η ποιότητα των φωτογραφιών σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική, δίχως να ξεχωρίζει. Η κάμερα του Master 400 διαθέτειAuto-capture και Panorama λειτουργίες, ενώ παράλληλα το flash της συσκευής αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο για τις νυχτερινές σας λήψεις. Επίσης, το Master 400 δύναται να τραβήξει video ικανοποιητικής ποιότητας, ενώ στο στη συσκευή περιλαμβάνεται και μία εμπρόσθια κάμερα ποιότητας VGA, η οποία καλύπτει τις βασικές ανάγκες σας σε video-calls καιselfie φωτογραφίες. Όσον αφορά τον ήχο που πηγάζει από το ηχείο της συσκευής, εδώ το Master 400 μας άφησε μία όχι και τόσο καλή εντύπωση, καθώς όταν ανέβαινε η ένταση παρατηρούσαμε έντονη παραμόρφωση στην ηχητική απόδοση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment