Η "εργοστασιακή επαναφορά" στο Android, ανεπαρκής σύμφωνα με την Avast

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Avast, μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε ανακάλυψε ότι το χαρακτηριστικό "εργοστασιακή επαναφορά δεδομένων" (factory reset) στο Android δεν λειτουργεί και τόσο... καλά.Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αγόρασε 20 μεταχειρισμένα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android, και πειραματίστηκε για να ανακαλύψει αν μπορούσε να επαναφέρει τα προσωπικά δεδομένα των παλιών κατόχων τους. Κάθε κινητό, είχε επανέθει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις -factory reset- και είχαν σβηστεί όλα τα προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να πωληθεί ξανά σύμφωνα με την Avast, οπότε και υπήρχαν πολλές πιθανότητες να αποτύχει το πείραμα και η σχετική έρευνα. Αλλά τελικά, δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Χρησιμοποιώντας λογισμικό που χρησιμοποιείται ευρέως, και όχι κάποιο εξειδικευμένο και δυσεύρετο λογισμικό, η εταιρεία κατάφερε να επαναφέρει 40.000 φωτογραφίες που είχαν αποθηκευτεί προηγουμένως στα κινητά τηλέφωνα. Πολλές φωτογραφίες έδειχναν παιδιά, άλλες είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο που έδειχναν γυμνές γυναίκες και εκατοντάδες γυμνές "selfies" αντρών.
Η εταιρεία επίσης κατάφερε να επαναφέρει παλιές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτηση της Google, emails καθώς και αρχεία κειμένου. Η εταιρεία επίσης κατάφερε να ταυτοποιήσει τέσσερις από τους πρώην κατόχους τον συσκευών, χάρη σε δεδομένα που νόμιζαν ότι είχαν διαγράψει από το κινητό τους τηλέφωνο. Σύμφωνα με την Avast, οι χρήστες θα πρέπει να γράψουν νέα δεδομένα, πάνω από τα παλαιά για να τα ξεφορτωθούν πραγματικά! insomnia
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment