Έρευνα Gartner, Οι πωλήσεις των tablets θα ξεπεράσουν των PCs σε 3χρόνια

Η τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών και στατιστικών μετρήσεων Gartner προβλέπει ότι οι παραδόσεις tablets θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 42,7% σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ αντίθετα, οι πωλήσεις PC αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση της τάξης του 11,2%. Συγκεκριμένα η Gartner προβλέπει ότι…… μέχρι το 2017, η αγορά των PCs – συμπεριλαμβανομένων desktop υπολογιστών, laptops, και ultra-portable συσκευών – θα ξεπεραστεί από την αγορά των tablets που βασίζονται στα λειτουργικά συστήματα Android και iOS.
Οι υπερ-φορητοί υπολογιστές ή τα ελαφριά notebooks που διαθέτουν πλήρες desktop OS όπως για παράδειγμα είναι το Microsoft Surface Pro, φρόντισαν ώστε οι πωλήσεις των PCs να παραμείνουν σε ανεκτά επίπεδα, αλλά ακόμα και με την συνεισφορά τους, η μείωση στις πωλήσεις των PCs βρίσκεται στην περιοχή του 8,4%. Τα μικρότερα tablets όπως τα Amazon Kindle ή η σειρά Nexus της Google, βοήθησαν ώστε να ισχυροποιηθούν οι πωλήσεις των Android tablets συνολικά, έναντι στην σειρά iPad της Apple. Πολλές αναδυόμενες αγορές αναμένεται να στραφούν σε αυτές τις συσκευές, και από ότι φαίνεται οι προβλέψεις για την συγκεκριμένη αγορά συσκευών είναι κάτι παραπάνω από θετικές.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι όσο πλησιάζουμε στο 2017, όπου αναμένεται να γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη της Gartner, οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα laptops και στα tablets θα έχουν… εξαφανιστεί σχεδόν πλήρως, ώστε να μην μπορούμε με ασφάλεια να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για το ποιος form factor κέρδισε το παιχνίδι, παρά θα τα ξεχωρίζουμε από το λειτουργικό σύστημα που τρέχουν. Το Android πάντως από ότι φαίνεται έχει το προβάδισμα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment