Κυρτές μπαταρίες για smartphones ανακοινώνει η LG

Η LG Chem ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών "επόμενης γενιάς", που δεν "έχουν ξαναϋπάρξει ποτέ" σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι μπαταρίες αυτές θα μπορούν να τροφοδοτήσουν την επόμενη γενιά smartphones της LG, έχουν, ωστόσο, τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τόσο σε smartwatches όσο και σε smart glasses, συσκευές που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στις τεχνολογικές εξελίξεις των επόμενων ετών. Η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ετοιμάζει τρεις διαφορετικούς τύπουςπροηγμένων μπαταριών, τις κυρτές (curved), τις stepped και τις μπαταρίες σε σχήμα καλωδίου (cable), με τις δύο πρώτες να βρίσκονται ήδη σε μαζική παραγωγή.
Οι stepped batteries, μάλιστα, έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στη νέα "ναυαρχίδα" της LG, το G2.Χάρη στην τεχνολογία τους, μπορούν να γεμίσουν το "νεκρό" χώρο μέσα σε μία συσκευή, εξασφαλίζοντας αυξημένη χωρητικότητα και, φυσικά, διάρκεια ζωής.Πιο ενδιαφέρον απ' όλα, σε κάθε περίπτωση, μας ακούγεται το concept των "cable batteries",που θα ξεκινήσουν να παράγονται τα επόμενα χρόνια. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, θα έχουν σχήμα... καλωδίου και θα συνεχίζουν να παράγουν ενέργεια, ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις, όπως ας πούμε αν τις δέσετε κόμπο. Οι μπαταρίες αυτές δε ζεσταίνονται ιδιαίτερα και είναι αδιάβροχες, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για wearable devices.
H LG Chem θα παρουσιάσει τις μπαταρίες της -και "σχετικά προϊόντα" σε ιδιωτικό επίπεδο- στις16 Οκτωβρίου στην έκθεση InterBattery 2013 στη Νότια Κορέα. Πρόκειται για μία τεχνολογική εξέλιξη από τις πλέον ενδιαφέρουσες και, σε συνδυασμό με τις curved οθόνες που επίσης έχουν ανακοινώσει οι Κορεάτες, τα προϊόντα που θα προκύψουν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Για να δούμε τι θα δούμε, τους επόμενους μήνες...
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment