HTC DESIRE 500 ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, η HTC μας έχει δώσει φέτος αρκετά αξιόλογα smartphones στα οποία κυριαρχεί το One που εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Ακολουθώντας μια διαφορετική πολιτική φέτος, η HTC παρουσίασε τη mini αλλά και τη max εκδοχή του One με ελάχιστες διαφορές, διατηρώντας όμως την κορυφαία ποιότητα κατασκευής αλλά και τα πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι τιμές των συγκεκριμένων μοντέλων «παίζουν» πάνω από τα €400 και σίγουρα δεν απευθύνονται στην πλειονότητα των Ελλήνων χρηστών που με βάση τις τελευταίες μετρήσεις, ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 70% προτιμά smartphones με τιμή μικρότερη των €299.
Σε αυτή την κατηγορία η HTC παραδοσιακά προτείνει τη σειρά Desire η οποία παραδοσιακά με τα μοντέλα που διαθέτει καλύπτει διάφορα επίπεδα τιμών οι οποίες κρίνονται χαμηλές και συνήθως αποτελούν μια πολύ καλή και αξιόπιστη πρόταση για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα smartphone. Το Desire 500 αποτελεί ένα από τα κορυφαία μοντέλα της σειράς Desire και αποτελεί μια αξιόπιστη πρόταση για την Ταϊβανέζικη εταιρεία σε μια κατηγορία που ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Η TFT οθόνη των 4.3’ ιντσών αναμένεται να ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους κατόχους της συσκευής αν και η ανάλυση παραμένει στα 800 x 480 και όχι στην HD ανάλυση που πιθανόν πολλοί να περιμένανε. Χωρίς αμφιβολία το γεγονός αυτό οφείλεται στην προσπάθεια της HTC να κρατήσει χαμηλό το τελικό κόστος της συσκευής.
Πάντως η οθόνη με τα 217 ppi έχει πολύ καλές γωνίες θέασης με πολύ καλά χρώματα τα οποία ναι μεν δεν είναι ζωντανά όπως για παράδειγμα στις οθόνες των ακριβών μοντέλων της HTC, όμως είναι σίγουρα καλύτερη από πολλά smartphones της αγοράς, ακόμα και από μερικά πολύ πιο ακριβά. Για τον επεξεργαστή και γενικά το system on chip (soc) που τροφοδοτεί το Desire 500, η HTC συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με την Qualcomm όπως έχει κάνει ήδη αρκετές φορές φέτος. Αυτή τη φορά η HTC επιλέγει το Snapdragon 200 το οποίο είναι το soc που προτείνει η Qualcomm στους κατασκευαστές φθηνών συσκευών και φυσικά δεν συγκρίνεται σε επιδόσεις με τα «τέρατα» που συναντάμε στα πιο ακριβά smartphones που διαθέτουν το Snapdragon 600 ή το πιο πρόσφατο Snapdragon 800.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment