MediaTek: Σύντομα διαθέσιμο LTE 64-bit SoC!

Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το πραγματικό όφελος από τους επεξεργαστές των 64-bit για τους καταναλωτές, ολοένα και περισσότερες εταιρίες προβαίνουν σε δηλώσεις μέσω των οποίων εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρουν τους για την δημιουργία αντίστοιχων δικών τους chipset. 
Αυτή την φορά στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η MediaTek, που υπόσχεται ότι ετοιμάζει να εισάγει στην αγορά τα δικά της LTE chipset που θα βασίζονται στο πρότυπο δόμησης ARM στα 64-bit. H δημοφιλής εταιρία επεξεργαστών, βοήθησε σημαντικά στο να μειωθεί το κόστος low-end τηλεφώνων και τώρα ελπίζει να πετύχει το ίδιο και με τα πιο εξελιγμένα smartphones. Ο Johan Lodenius, υπεύθυνος marketing της MediaTek, ισχυρίζεται πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση από πλευράς τους, διότι η υψηλή απόδοση στην επεξεργασία στοιχείων, είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους, ενώ συμπληρώνει πως η κυριαρχία της Qualcomm ακόμη και στα SoC τεχνολογίας LTE, έχει ως αποτέλεσμα «την στρέβλωση τιμών». «Θα πιέσουμε όσο μπορούμε στην αγορά των LTE chipset.
Μια τεχνολογία που πρέπει πραγματικά να γίνει ευρέως διαδεδομένη και για αυτό πρέπει να υπάρξουν προϊόντα σε λογικές τιμές», ένα απόσπασμα από τα λεγόμενα του Lodenius. Mε την επικείμενη είσοδο της MediaTek στην αγορά των LTE chipsets καθώς και άλλων κατασκευαστών όπως είναι η Broadcom, Intel και Spreadtrum, εντείνεται ο ανταγωνισμός για το επόμενο έτος οδηγώντας την αγορά σε χαμηλότερες τιμολογήσεις προϊόντων, αυτά σύμφωνα την εταιρία ερευνών CCS Insight. H ίδια εταιρία προβλέπει πως μελλοντικά θα υπάρξει κατακόρυφη μείωση τιμών για τα LTE smartphones. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις σκέψεις της Marina Koytcheva (Director of forecasting at CCS Insight), entry-level smartphones γνωστών εταιριών που κυκλοφορούν σήμερα με αναγραφόμενες τιμές πώλησης στα 180 ευρώ, από τα τέλη του επόμενου έτους θα κοστίζουν περίπου 120 ευρώ, ενώ το 2015 θα υπάρξει και άλλη μείωση τιμών. Ενδεικτικά να αναφερθεί πως η MediaTek αυτή την εβδομάδα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ARM για την χορήγηση αδειών και εκμετάλλευσης των Cortex-A50.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment