Καλή περίπτωση το Huawei Ascend G300

Έχω ένα θέμα με τη Huawei. Την παρακολουθώ σχεδόν από τα πρώτα βήματα της, γιατί προσπαθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή να κερδίσει την εκτίμηση του κοινού και ταυτόχρονα να κρατήσει χαμηλά το κόστος. Είμαι βλέπεις ακόμη επηρεασμένος από τα X5 και X5 Pro, που μέχρι πριν από λίγο καιρό, σε έκαναν να νιώθεις βασιλιάς με 200 ευρώ παρά κάτι. Παρένθεση: μετά τα superphones, αυτή είναι η μόνη κατηγορία που πουλάει σήμερα στην ημεδαπή. Κλείνει η παρένθεση…
Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Κινέζικη εταιρία κατασκεύαζε smartphones όπως το U8220 –αν θυμάσαι φίλε μου παλιέ– και ώρα ήρθε η ώρα να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Να διαθέσει δηλαδή στον υποψιασμένο καταναλωτή, σε εσένα, σε εμένα, στον γείτονα απέναντι, την καλύτερη πρόταση που κυκλοφορεί στη νέα wanna be mid-level κλάση. Η αλήθεια είναι ότι το Ascend G300 δεν έχει αυτή την αισθητική ανωτερότητα που χαρακτηρίζει ας πούμε ένα HTC. Προσπαθεί να μοιάσει. Αλλά δε μπορεί. Χρησιμοποιεί ένα περίγραμμα που μοιάζει με μέταλλο, οι καμπύλες είναι δεύτερη φύση του, αλλά μέχρι εκεί.
Για να είμαι αντικειμενικός πάντως, οφείλω να παραδεχτώ ότι η οθόνη του τα βάζει με ότι κινείται μέχρι τα 300 ευρώ. Με διαγώνιο 4 ιντσών, μεγάλες γωνίες θέασης, ανάλυση WVGA και τεχνολογία IPS LCD, άπαξ και τη χρησιμοποιήσεις δεν υπάρχει επιστροφή. Δηλαδή, bye bye AMOLED. Ναι, σε touch θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά το όποιο μειονέκτημα εξαλείφεται χάρη στον επεξεργαστή που κάνει το Android 2,3 να πετάει. Φαντάσου τι έχει να γίνει όταν θα διατεθεί το ICS update… Παρεμπιπτόντως μη συγχέεις το γεγονός ότι το παλιό και το νέο μοντέλο είναι χρονισμένα στο 1GHz. Καμία σχέση. Το G300 χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του chipset της Qualcomm, όταν το Χ5 πάλευε με τον MSM8255 που κάποτε ήταν πανάκεια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment