Ευάλωτη ασφάλεια στα Android ανακάλυψε η Microsoft

Μηχανικός της Microsoft, ειδικός σε θέματα anti-spam ανακάλυψε ένα διεθνές botnet, που έχει θέσει στον έλεγχό του συσκευές Android και τις χρησιμοποιεί συστηματικά για αποστολή spam email.
Ο Terry Zink, εξηγεί στο MSDN blog του, πως έφτασε στο σημείο να ανακαλύψει το spam bot, αναλύοντας τους headers των spam email, τα οποία περιείχαν την υπογραφή "Sent from Yahoo! Mail on Android". Οι τοποθεσίες των συσκευών που απαρτίζουν το bot, εντοπίστηκαν στην Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ανατολική Ευρώπη.
Ο Zink σημειώνει στο blog του πως οι χρήστες των συσκευών που έγιναν "ζόμπι" και συμμετέχουν στο bot, είτε κατέβασαν σπασμένες εκδόσεις προγραμμάτων, οι οποίες ήταν μολυσμένες, είτε κατέβσαν κάποια εφαρμογή, που υποδυόταν ότι ήταν το επίσημο Yahoo Mail application.
Android malware που συνδέονται με botnets, έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν με πιο σοβαρή, πιθανώς, υπόθεση, αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου μία εφαρμογή μόλυνε κινητά με λειτουργικό Gingerbread κυρίως στην Κίνα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, καλούσε σε αριθμούς με υψηλό κόστος κλήσης, χρεώνοντας τους κατόχους τους και αποδίδοντας κέρδη στους απατεώνες-δημιουργούς του app. pathfinder
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment