1 στους 4 ενήλικες δεν θυμάται τον αριθμό κινητού του...

Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει μία δημοσκόπηση ανάμεσα σε 2.000 άτομα, από την εταιρεία ασφαλείας BullGuard. Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Βρετανός μπορεί να απομνημονεύσει μόνο δύο τηλεφωνικούς αριθμούς. Όσον αφορά τώρα το ποια νούμερα μπορεί να θυμηθεί κάποιος, τα περισσότερα προέρχονται από την προ-κινητών εποχή.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 60% των ανθρώπων δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να θυμούνται κάποιον τηλεφωνικό αριθμό, το 34% αυτών, όμως, παραδέχονται ότι δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσουν με ένα αγαπημένο πρόσωπο, αφότου είχαν χάσει το τηλέφωνό τους. Επιπλέον, μόνο το 17% των παντρεμένων γνώριζαν τον αριθμό τηλεφώνου του συζύγου τους.
Όσον αφορά τώρα το γιατί δε θυμούνται τους τηλεφωνικούς αριθμούς, το 25% ανέφερε ότι αυτό έχει σχέση με την αύξηση χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το 37% το ότι, αντί για να τηλεφωνεί, ο καθένας μας μπορεί πλέον να στείλει κάποιο μήνυμα.
«Πριν τα κινητά τηλέφωνα γίνουν δημοφιλή, η πλειονότητα των ανθρώπων γνώριζαν τους αριθμούς των συνεργατών τους», αναφέρει ο COO της BullGuard, Mike Hodges. «Σε αυτή την εποχή όμως κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απομνημονεύσει αριθμούς τηλεφώνου, καθώς σπάνια πληκτρολογεί νούμερα για να τα καλέσει».
Πηγή: Huffington Post
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment