DMDJ στο iOS και όχι μόνο

Ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους DM που φτιάχτηκε από Έλληνες developers.
Το DMDJ αποτελεί μια εφαρμογή για τις iOS συσκευές που απευθύνεται στους DM (dungeon masters) των pen-and-paper RPG. Αποτελεί δημιουργία της ελληνικής Blueface Games, η οποία ως πρώτο της έργο τον Σεπτέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε ένα δωρεάν application ονόματι "Retro Button", το όποιο αναπαρήγαγε ηχητικά εφέ 8-bit βιντεοπαιχνιδιών. Σε γενικές γραμμές το DMDJ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Dungeons and Dragons, αλλά κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα δημοφιλή παιχνίδια ρόλων όπως τα Vampire: The Masquerade, Werewolf: The Apocalypse, Elric ή Star Wars Roleplaying Game.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να αναπαράγει διάφορα ηχητικά εφέ και μουσικά θέματα, έχοντας ως σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία του παιχνιδιού. Παράλληλα, με το εξαιρετικά ευέλικτο dice rolling (ρίξιμο ζαριών) σύστημά του, βοηθά τον αφηγητή της περιπέτειας να ελέγξει καλύτερα την ροή του παιχνιδιού (αφού δεν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να διακόπτει την αφήγηση ή την μάχη για να ρίχνει τα ζάρια) .
Όσον αφορά τα ηχητικά εφέ υπάρχει τεράστια ποικιλία καθώς το πρόγραμμα μπορεί να αναπαράγει ήχους όπως τον θόρυβο που επικρατεί σε μια πόλη, τον κρύο άνεμο που φυσά πάνω από παγωμένες πεδιάδες ή τον βρυχηθμό ενός δράκου. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε την ένταση αυτών των εφέ, για παράδειγμα ενώ ακούγεται ο ήχος μιας απαλής βροχής ξαφνικά να ξεσπάσει μια άγρια καταιγίδα. Επίσης επιλέγετε φάση της ημέρας. Για παράδειγμα ένα δάσος αλλιώς ακούγεται το πρωί και αλλιώς το βράδυ. Όσον αφορά το καθαρά τεχνικό κομμάτι του DMDJ, στην μίξη των διαφόρων εφέ έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με αποτέλεσμα κάθε ήχος να ακούγεται ρεαλιστικός. Το μενού είναι λειτουργικό και η εφαρμογή συνοδεύεται από ένα αναλυτικό βιβλίο οδηγιών σε pdf μορφή, το οποίο επεξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το user interface, αλλά και πως να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα σύμφωνα με το μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment