Ubuntu: Σύντομα και σε smartphones (;)

Οι οπαδοί (και χρήστες) των πραγματικά open-source λογισμικών μπορεί σύντομα να έχετε ακόμα έναν λόγο να χαίρεστε, καθώς η Canonical άνοιξε μια θέση εργασίας που υποδεικνύει ότι θα ασχοληθεί με τη δημιουργία της mobile έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Ubuntu!
Η ιδέα για τη μετάβαση στον κόσμο των φορητών συσκευών προυπήρχε από το 2008, αλλά οι πρώτες προσπάθειες είχαν απορριφθεί. Ωστόσο, μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια έγιναν πολλά βήματα μπροστά, ειδικότερα στην εξέλιξη του Ubuntu, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Canonical λανσάρει και την έκδοση Ubuntu for Android (μη ξεχνάμε ότι το Android βασίζεται επίσης στο Linux).
Ο χρόνος θα δείξει πιο πραγματικά είναι το σχέδιο της Canonical, αφού πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι απλά μια καλύτερη συνεργασία με το Android. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να τα βάλει κανείς με το λειτουργικό σύστημα της Google, με τρανό παράδειγμα το Maemo (επίσης Linux-based) που απέτυχε παταγωδώς. Πάντως, η αγγελία αναφέρει χαρακτηριστικά “launch of Ubuntu as a smartphone operating system“….
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment