Με ομορφιά που ξεχωρίζει το Panasonic Eluga d1

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δίνουν έμφαση στη dust & waterproof ικανότητα. Μόνο σε ‘κανα δυο στιγμιότυπα γίνεται λόγος για την υποστήριξη NFC και το eco mode, με το τελευταίο να θωρακίζει τις όποιες απώλειες ενέργειας. Αναφέρομαι στο κομμάτι της αυτονομίας, που αν τύχει και ξέρεις να διαβάζεις πίνακες τεχνικών, τα 1.150 mAh της μπαταρίας θα σου φανούν κάπως. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι το Eluga έχει φανταστική ποιότητα. Δεν το πιάνει το μάτι σου αλλά κρατώντας το αισθάνεσαι ότι θα ανταποκριθεί ακόμη και αν είσαι κανίβαλος και του φέρεσαι άγαρμπα (πιο πολύ στο ασημί χρώμα που θυμίζει παλιές καλές εποχές). Στην ίδια λογική δεν αφαιρείται το πίσω κάλυμμα, για αυτό και σου δίνει μια έξτρα σιγουριά στο κράτημα. Γενικά η Ιαπωνική συσκευή δεν κάνει τσικ.
Το καλό είναι ότι οι άνθρωποι της Panasonic έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό. Μπορεί να μην πρωτοτυπεί, αλλά τραβάει ενστικτωδώς το βλέμμα. Αυτές είναι από τις λίγες περιπτώσεις που χαρακτηρίζεις ένα smartphone «αντκειμενικά» όμορφο. Το μόνο που με παραξένεψε είναι η ύπαρξη ενός χαρτιού στο κάτω μέρος του, το οποίο έχει τυπωμένο τον σειριακό αριθμό. Μην κάνεις το λάθος να το ξεκολλήσεις, απλά χρησιμοποίησε το αυτοκόλλητο που θα βρεις στη συσκευασία για να το καλύψεις. Μια διαδικασία που εμπεριέχει σασπένς και λίγο από do it yourself, ασχέτως αν δεν θα έπρεπε να υπήρχε εξ’ αρχής.
Η ίδια η συσκευή πάντως, αποτελεί από μόνη της ένα case study. Από τη μια έχεις μια εταιρία σαν την Panasonic που διαπρέπει σε όποιον τομέα καταπιάνεται (από φωτογραφικές μέχρι πλάσμα TV’s), και από την άλλη ένα comeback (τουλάχιστον στην Ευρώπη) που δεν είναι τόσο συγκλονιστικό, όσο υπόλογιζες. Αυτά όσον αφορά στην πρώτη επαφή. Παρεμπιπτόντως αραλίγο να ξεχάσω να τις περιορισμένες διαστάσεις, αλλά και το βάρος του Eluga που σταματάει στα 103 γραμμάρια. Και αυτό, χωρίς να χωλαίνει σε αίσθηση στο χέρι.
Ας ξεχάσουμε όμως για λίγο τα προφανή και ας περάσουμε σε πιο ουσιώδη πράγματα. Όπως για παράδειγμα στην οθόνη. Όσοι έχετε δει από κοντά το Motorola RAZR φέρτε στο μυαλό σας το αμερικάνικο πάνελ. Ωραία, φανταστείτε το τώρα στριμωγμένο στο συμπαγές κέλυφος του Panasonic. Είναι και αυτό τεχνολογίας Super AMOLED, με διαγώνιο 4,3 ιντσών και ανάλυση qHD, η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο Android. Ναι, τα specs του είναι καρμπόν με το HTC One S, μόνο που το δεύτερο έχει καλύτερο λευκό και σου επιτρέπει να ρυθμίσεις τη γραμματοσειρά, οπότε είναι πιο ελκυστικό στο μάτι. Γενικότερα μιλώντας πάντως, οι κατασκευαστές επιλέγουν αυτού τους είδους τις οθόνες, γιατί σε σχέση με τις LCD καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Form follows function που λένε και στο χωριό μου, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι απαραίτητα κακό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment