Η HTC ξεκλειδώνει τα smartphones της

Μετά από πολλές πιέσεις των πιο απαιτητικών κατόχων συσκευών της, η HTC αποφάσισε να «ξεκλειδώσει» τους bootloaders των συσκευών της.
Σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία των συσκευών της, να μειώσει το φαινόμενο του κακόβουλου hacking και να εξασφαλίσει την «παρόμοια» λειτουργία ανάμεσα στις ίδιες συσκευές της, η HTC –όπως και αρκετοί άλλοι κατασκευαστές- είχε «κλειδώσει» τους bootloaders των τελευταίων συσκευών της – δηλαδή, το τμήμα τους που αναλαμβάνει τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος της. Αρκετοί απαιτητικοί χρήστες… «πειραχτήρια», όμως, δεν είδαν με θετικό μάτι αυτή την κίνηση.
Ειδικά αφού τα σύγχρονα smartphones είναι, πια, από κάθε άποψη, μικροί υπολογιστές που χωράνε στο τσεπάκι μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν… πολυσυμπαθούν τους «περιορισμούς» τους, και θέλουν να είναι ελεύθεροι να τους «πειράζουν» όπως ακριβώς θα έκαναν με τον κανονικό υπολογιστή τους – π.χ. επιλέγοντας αν θα εγκαταστήσουν Windows ή μια εκδοχή του Linux.
Η HTC λοιπόν είχε δεχτεί αρκετές πιέσεις σχετικά με την απόφαση της να «κλειδώσει» τις συσκευές της, και μέχρι σήμερα η στάση της ήταν ένα γενικό και αόριστο… «θα το σκεφτούμε». Τώρα, από ό,τι φαίνεται… «το σκέφτηκε», και ο CEO της, Peter Chou, προέβη σε επίσημη ανακοίνωση πως, από εδώ και έπειτα, οι συσκευές της θα διατίθενται δίχως κάποιου είδους «κλείδωμα», επιτρέποντας σε όποιον επιθυμεί να «παίξει» μαζί τους δίχως περιορισμούς.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment