Όταν η υψηλή τεχνολογία γίνεται… «κόσμημα»

Το MWC που κάθε χρόνο διεξάγεται στη Βαρκελώνη, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη γιορτή της mobile τεχνολογίας. Στο εν λόγω πραγματικά ξεχωριστό event, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε, να κατανοήσουμε και να αφουγκραστούμε το μέλλον, παίρνοντας μία γεύση από το πόσο μπορεί να αλλάξει η υψηλή τεχνολογία την καθημερινότητα μας και να την καταστήσει όχι μόνο πιο συναρπαστική, αλλά και πιο… εύκολη!
Στο πλαίσιο αυτό, το FF Group (με τον συντονισμό της εταιρείας Marketing και Τεχνολογίας: Qivos) σε συνεργασία με την Visa και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, δημιούργησε ένα καινοτόμο «wearables project» που αναμένεται να αλλάξει άρδην όλα όσα γνωρίζαμε στο παρελθόν για τις ανέπαφες (contactless) πληρωμές. Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα κοσμήματα (δαχτυλίδια και βραχιόλια) που ξεχωρίζουν για την σχεδιαστική φινέτσα της Folli Follie και της Links of London, οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευθούν πλήρως τις ανεπτυγμένες δυνατότητες τη συγκεκριμένης τεχνολογίας, ολοκληρώνοντας τις πληρωμές τους εύκολαγρήγορααπλά και προπάντων με ασφάλεια. Το μόνο που έχει να κάνει ο καταναλωτής που έχει στα χέρια του ένα τέτοιο κόσμημα είναι απλώς να το περάσει πάνω από το τερματικό και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, η συναλλαγή του θα έχει ολοκληρωθεί!
Folli Follie Qivos (4)
Στο booth της Visa στο MWC, οι υπεύθυνοι της Qivos μας ενημέρωσαν ότι η συγκεκριμένη wearable τεχνολογία μπορεί να συνεργαστεί με οποιοδήποτε τερματικό POS υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές, καθώς το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι βασίζονται στην δοκιμασμένη τεχνολογία NFC (Near Field Communication), ενώ το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζονται φόρτιση, οπότε τα έχετε μαζί σας παντού και πάντα χωρίς να ανησυχείτε για το εάν θα ξεμείνουν από μπαταρία (όπως πολλές φορές συμβαίνει με το smartphone σας)! Εάν βέβαια αναρωτιέστε στο τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση απώλειας του κοσμήματος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα, καθώς όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι της Qivos, εάν υπάρξει ένα απρόοπτο αυτού του τύπου μπορείτε να "ακυρώσετε" το κόσμημα σας, όπως ακριβώς θα κάνατε με την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα, ακολουθώντας την ίδια ασφαλή διαδικασία, η οποία φυσικά φέρει την σφραγίδα της VISA και της Εθνικής Τράπεζας.
Folli Follie Qivos (5)
Ο CEO της Qivos, κ. Βαγγέλης Καραλής, είχε την ευγενή καλοσύνη να μας μιλήσει και να μας περιγράψει τόσο τη λειτουργία του εν λόγω πραγματικά πρωτοποριακού project για τα ελληνικά δεδομένα, όσο και τα στάδια (η μάλλον καλύτερα το γοητευτικό «ταξίδι») που χρειάζεται ένα κόσμημα για να αποκτήσει την τελική του μορφή, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μπορεί να σχεδιαστεί στην Ισπανία, να κατασκευαστεί στην Κορέα, να αποκτήσει τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη του στην Αυστρία και στο τέλος να καταλήξει για αγορά στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως μας τόνισε ο κύριος Καραλής τα δαχτυλίδια και το βραχιόλι που παρουσιάστηκαν στο MWC 2018 ήταν μόνο η αρχή, καθώς το επόμενο στάδιο είναι να σχεδιαστούν κι άλλα κοσμήματα που θα φέρουν το μέλλον στο… σήμερα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment