Τα smartphones των LG, Huawei και Oppo με σαρωτή αποτυπωμάτων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έχουν κοινό οι σαρωτές αποτυπωμάτων των LG, Huawei, Oppo και Vivo; Όλοι παράγονται από την ίδια εταιρεία, την CrucialTec, ειδική στις λύσεις βιομετρικής αυθεντικοποίησης που πλέον ισχυρίζεται ότι έχει προβεί στην κατοχύρωση πατέντας για έναν «transparent» σαρωτή αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το touch sensitivity σε ένα συγκεκριμένο μέρος του panel της οθόνης, επιτρέποντάς του να σκανάρει δακτυλικά αποτυπώματα.
Ένας εκπρόσωπος της CrucialTec που κλήθηκε να σχολιάσει πάνω σε αυτές τις εξελίξεις ανέφερε συγκεκριμένα: «Η τεχνολογία του transparent αισθητήρα που έχουμε κατοχυρώσει με πατέντες αποτελεί μέρος ενός project που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα fingerprint module που θα μπορεί να εγκατασταθεί μέσα στην οθόνη, γνωστό ως display fingerprint solution ή DFS, ένα project που ξεκίνησε το 2012».
Αν και συνήθως οι πατέντες δε μεταφράζονται σε πραγματικά προϊόντα, η περίπτωση εδώ είναι διαφορετική. Η CrucialTec φαίνεται να έχει επενδύσει αρκετά, τόσο σε χρόνο όσο και σε πόρους πάνω στην ανάπτυξη αυτών των modules, ενώ η πρόσφατη επίδειξή τους στο MWC, μάλλον μας επιτρέπει με ασφάλεια να ελπίζουμε ότι θα τα δούμε στα επόμενα smartphones. Οι Κινέζοι φαίνεται ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τα ενσωματώσουν στις συσκευές τους, με άλλους κατασκευαστές να ακολουθούν.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment