H Apple πιστεύει στην VR πραγματικότητα

Η Apple φαίνεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο μυστικό προϊόν hardware, στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Οι φήμες προκύπτουν μετά από την αθέμιτη δημοσίευση μίας λίστας της Apple με αναφορές περιστατικών ατυχημάτων. 
Η λίστα διέρρευσε στην τεχνολογική ιστοσελίδα Gizmodo, υποδηλώνοντας μέσα από αυτή, την ύπαρξη μιας οφθαλμολογικής συσκευής - πρότυπο. Στο έγγραφο της Apple αναφέρεται πως προϊόν που δόθηκε πειραματικά σε υπαλλήλους της εταιρείας, προκάλεσε πόνο στους οφθαλμούς, μετά από παρατεταμένη χρήση. Ένας από τους υπαλλήλους πιθανολογούσε πως ο πόνος εμφανίστηκε μετά τη χρήση της συσκευής - πρότυπο. Τα περιστατικά που αναφέρονται ξεπερνούν τα 60 (δεν συσχετίζονται με τον προϊόν). Παρότι η σύνταξη και η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο έγγραφο δεν αναφέρει ξεκάθαρα περί τίνος πρόκειται, το Gizmodo, θεωρεί πως αναφέρεται για κάποια μυστική σχεδίαση έξυπνων γυαλιών AR. Ένας ακόμη υπάλληλος αναφέρει πως μετά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος έβλεπε λάμψεις όμοιες με λέιζερ. Και σε αυτό το περιστατικό η διατύπωση είναι ασαφής. Η εταιρεία έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της για την επαυξημένη πραγματικότητα AR. 
Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook οραματίζεται το μέλλον της AR, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει το ανθρώπινο είδος, όπως ακριβώς οι συσκευές smartphones. Μην ξεχνάμε πως είναι από τις εταιρείες που βοήθησε να διαδοθούν τα smartphone, μέσω της συσκευής iPhone. Το να ασχολείται η Apple με ένα ζεύγος έξυπνων γυαλιών δεν είναι ουτοπία. Αναζητεί συνεχώς να ανοίξει νέες αγορές 
Αρκετές φήμες κάνουν λόγο για την προσπάθεια της εταιρείας να αναζητεί μεθόδους ενσωμάτωσης της επαυξημένης πραγματικότητας στη συσκευή iPhone ενώ άλλες αναφέρουν πως ίσως κατασκευάσει ένα προϊόν όμοιο με τo Google Glass. Είναι δυνατό η Apple να επιτύχει και να να μην έχει το προϊόν της την ίδια κατάληξη; Εάν είστε περίεργοι για το τι άλλα ατυχήματα έχουν συμβεί στους υπαλλήλους της Apple, κάποιος φέρεται να έκαψε το χέρι του, προσπαθώντας να αφαιρέσει ένα ψημένο ψάρι από τον φούρνο. Ένα ακόμη όπου βαρύ αντικείμενο έπεσε πάνω σε δάχτυλο ποδιού υπαλλήλου, αλλά δεν θεωρήθηκε σημαντικό. Φυσικά η εταιρεία παρότι ερωτήθηκε, δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment