Η Apple δεν ετοιμάζει ARM-based ή Touchscreen Macs

Αν και σε πρόσφατη ενημέρωση δημοσιογράφων σε event που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της Apple, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο Mac Pro, η εταιρεία δεν έχασε την ευκαιρία να αποκαλύψει παράλληλα ότι δεν έχει σχέδια για ARM-based Macs ή Macs με οθόνες αφής.
Η Ina Fried από το Axios τονίζει: «Η εταιρεία δεν έχει σχέδια για τη δημιουργία Macs με οθόνες αφής, ή για συσκευές που να εξοπλίζονται αποκλειστικά με ARM επεξεργαστές, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται στα iPhone και iPad. Ωστόσο, τα στελέχη, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο, καθώς τα ARM chips μπορούν να διαδραματίσουν έναν πιο γενικό ρόλο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο επεξεργαστής T1 που βρίσκεται στα Touch Bar των νέων MacBook Pro».
Ο επικεφαλής marketing Phil Schiller, άμεσα απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα της ύπαρξης οθονών αφής στα Macs, προσθέτοντας πως δεν είναι και τόσο μεγάλη ανάγκη των Mac Pro χρηστών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple και ιδιαίτερα ο Schiller απαντούν αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τον περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι η Apple δοκίμασε ένα touchscreen Mac, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την ιδέα, φθάνοντας στο σημείο να τη χαρακτηρίζει άτοπη. Ο ίδιος συμπληρώνει:
«Μπορείτε να φανταστείτε ένα 27ιντσο iMac και το που θα πρέπει να φθάσει το χέρι του χρήστη για να αγγίξει και να επιτελέσει τις καθημερινές εργασίες του; Είναι εντελώς παράλογο. Θα έπρεπε να ανασχεδιαστεί το menu bar για τα δάχτυλα με τέτοιον τρόπο που θα χαλούσε την εμπειρία για εκείνους που χρησιμοποιούν ποντίκι».
touch_bar_hero
Ο Jony Ive, design chief της Apple αναφέρει: «Ένα touchscreen Mac δεν θα ήταν απαραιτήτως χρήσιμο ή μια σωστή εφαρμογή του Multi-Touch». Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι όσο πιο κοντά μπορούμε να έρθουμε σε ένα ARM-based Mac, γίνεται υπό τη μορφή του MacBook Pro, που χρησιμοποιεί Touch Bar εξοπλισμένο με ARM-based T1 chip.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment