Huawei: Τα smartphones… δεν φέρνουν κέρδη!

Ως γνωστόν, τα οικονομικά αποτελέσματα της Huawei είναι αρκετά καλά, ενώ η εταιρεία έχει καταφέρει να αποσπάσει ένα αξιοσέβαστο μερίδιο της αγοράς. Εκεί που έχει «παράπονο» είναι στην ανάπτυξη της κερδοφορίας, τουλάχιστον για το 2016. Αυτό σύμφωνα με ανάλυση της ίδιας της Huawei, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος ισχυρίζεται μάλιστα ότι ισχύει και για την υπόλοιπη αγορά - όχι μόνο για την εταιρεία του.
Συγκεκριμένα, το αποδίδει στο γεγονός ότι τα μεγαλύτερα έσοδα έρχονται από το καταναλωτικό κομμάτι (smartphones και wearables) της αγοράς, όπου τα περιθώρια κερδοφορίας είναι μικρότερα, και παράλληλα ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος. Ο CEO δήλωσε ότι θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και θα μειώσει επενδύσεις που δεν προσθέτουν αξία.
Χωρίς να διευκρινίσει το μέλλον των Huawei smartphones, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι η διάθεση πάνω από 139 εκ. συσκευών πέρυσι, έχει εξασφαλίσει τη θέση τους στις επιχειρήσεις της εταιρείας. Εξ άλλου στο παρελθόν η Huawei έχει δηλώσει την πρόθεση της να επεκτείνει το κομμάτι των smartphones, ειδικά στην Αμερική, όπου δεν έχει τόσο ισχυρή παρουσία, παρά τη γενικά επιτυχημένη πορεία των Mate και Honor.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment