Τα Windows 10 PCs με ARM chips έρχονται το τέταρτο τρίμηνο

Η Qualcomm μόλις πριν από λίγες ώρες, επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τα Windows 10 PCs που θα τρέχουν σε Snapdragon 835 SoC θα καταφθάσουν κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Η Microsoft και η Qualcomm ανακοίνωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι μια νέα σειρά always-on cellular Windows 10 PCs που θα χρησιμοποιούν ARM chips της Qualcomm, θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους μέσα στο 2017. Αλλά κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, ο CEO της εταιρείας, Steve Mollenkopf, ανέφερε επιπροσθέτως ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Η συνεργασία της ARM με την Microsoft και την Qualcomm είναι πολύ σημαντική, καθώς επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη λίστα των υποστηριζόμενων επεξεργαστών εκ μέρους των Windows 10. Επίσης, στόχο έχει να ξεχαστεί η αποτυχημένη προσπάθεια των Windows RT. Τα Snapdragon 835 PCs θα μπορούν να τρέξουν Windows 10 desktop. Επίσης θα υποστηρίζουν Win32 apps μέσω emulator καθώς και universal Windows apps.
Υπενθυμίζουμε ότι το Snapdragon 835 αποτελεί ένα κορυφαίο SoC το οποίο συναντάται στα Galaxy S8 και στο Xiaomi Mi6, όχι όμως και στα PCs. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του chip είναι Kryo 280 octa-core CPU, Adreno 540 GPU, Snapdragon X16 LTE modem, Bluetooth 5.0 και τη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4.0. Λέγεται τέλος, ότι το Snapdragon 835 θα τοποθετηθεί σε PCs με οθόνες των 10 και 14 ιντσών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment