Νέο malware που επηρεάζει το 90% των συσκευών Android

godless_2
godless_2Οι ερευνητές ασφαλείας του Trend Micro ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του mobile malware “Godless”, το οποίο στοχεύει σε συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android 5.1 Lollipop ή προγενέστερη έκδοση, δηλαδή σχεδόν το 90% των συσκευών Android.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Godless χρησιμοποιεί το open-source rooting framework “android-rooting-tools” και έχει προσβάλει περισσότερες από 850.000 συσκευές παγκοσμίως. Αποτέλεσμα της “μόλυνσης” είναι η σιωπηρή εγκατάσταση άλλων εφαρμογών στη συσκευή ή/και η παρακολουθήση του χρήστη.
godless_1Τα πράγματα είναι αρκετά ανησυχητική, καθώς το Godless μπορεί να ξεγελάσει τους μηχανισμούς ασφαλείας των πιο αξιόπιστων καταστημάτων εφαρμογών, όπως το Google Play, ενώ δεν είναι εύκολη η απεγκατάσταση μετά τον εντοπισμό του.
Η Trend Micro προειδοποιεί και παροτρύνει τους χρήστες να μην προχωρούν σε εγκατάσταση εφαρμογών από αμφιβόλου αξιοπιστίας καταστήματα, αλλά και να ελέγχουν σε βάθος την ταυτότητα του developer ακόμη και αν η εφαρμογή έχει εγκριθεί από το Google Play.

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment