watchOS 3: Tαχύτερο, πληρέστερο και fitness-friendly

watchOS 3: Tαχύτερο, πληρέστερο και fitness-friendlyΣτα πλαίσια του 27ου WWDC, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Bill Graham Civic Auditorium του Σαν Φρανσίσκο, η Apple παρουσίασε απόψε το νέο λειτουργικό σύστημα για την πλατφόρμα του Apple Watch, watchOS 3. Το watchOS 3 έρχεται ανασχεδιασμένο, εμπλουτισμένο με μία πλειάδα νέων χαρακτηριστικών και αιχμή του δόρατος την ταχύτερη απόδοση των εφαρμογών (Instant Launch), η οποία μειώνει το χρόνο πρόσβασης σε μία εφαρμογή έως και επτά φορές - σε σύγκριση πάντα με την προηγούμενη έκδοση. Η Apple έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον χρήση (UI) του λειτουργικού, ενσωματώνοντας ένα νέο Control Center το οποίο ο χρήστης μπορεί να καλέσει με μία απλή κίνηση, κάνοντας "swipe-up" με το δάκτυλο του στο κάτω μέρος της οθόνης (όπως και στο iOS), αποκτώντας πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και συντομεύσεις.
Το πλαϊνό πλήκτρο του ρολογιού αναβαθμίζεται και παρέχει πρόσβαση σε ένα "multitasking" περιβάλλον (Dock), μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει ταχύτερη εναλλαγή των εφαρμογών αλλά και να ορίσει τη σειρά με την οποία θα εμφανίζονται, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο. Watch-faces, Reminders και Activity Circles έρχονται επίσης με ανανεωμένη εμφάνιση και δυνατότητες (πχ. ως παράδειγμα παρουσιάστηκε ένα νέο watch-face με την Mini Mouse). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενσωμάτωση της νέας λειτουργίας Scribble, η οποία σας επιτρέπει που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε χαρακτήρες με τα δάκτυλά σας, συντάσσοντας γράμμα προς γράμμα ένα μήνυμα απευθείας στην οθόνη του Apple Watch, ακόμα και στα κινέζικα.
 Η επόμενη λειτουργία που έρχεται στο νέο watchOS αφορά τη δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης (SOS) από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, με παρατεταμένο πάτημα του πλαϊνού πλήκτρου που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση του Dock. H κλήση γίνεται αυτόματα, ανάλογα με το γεωγραφικό στίγμα του χρήστη, εντοπίζει την θέση του και στέλνει μήνυμα στα πρόσωπα που έχει ορίσει - συνοδευόμενο από ένα συνοπτικό Health ID, παρέχοντας ζωτικές πληροφορίες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment