Huawei P9 Review

Τον περασμένο Απρίλιο, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο Λονδίνο, στην Μ. Βρετανία, για να παρακολουθήσουμε από κοντά την παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Huawei, του P9.
Εκεί, μας περίμενε μία έκπληξη που δεν ήταν άλλη από την συνεργασία της Κινέζικης εταιρείας με ένα θρύλο στον χώρο της φωτογραφίας γενικότερα, την Γερμανική εταιρεία Leica. Αν και η συνεργασία των δύο εταιρειών αποτέλεσε έκπληξη για τους περισσότερους, εντούτοις δεν είναι η πρώτη φορά που η Leica επιλέγει να δανείσει το όνομα ή την τεχνογνωσία της.

Huawei P9 ReviewΑπό το 1995 περίπου, συστήματα φακών που φέρουν το λογότυπο της Leica, όπως οι Nocticron και Elmarit χρησιμοποιούνται στις ψηφιακές κάμερες Lumix της Panasonic, ενώ οι καρποί της συνεργασίας των δύο εταιρειών (Lumix) ήταν οι πρώτοι που έφεραν την τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS, Optical Image Stabilization) στην αγορά.


Το 2014, η Leica για να γιορτάσει την 100η επέτειο της συνεργάστηκε με την Ελβετική ωρολογοποιία Valbray, για την δημιουργία ενός χρονογράφου χειρός (EL1) που διέθετε καντράν εμπνευσμένο από τους φακούς της Γερμανικής εταιρείας. Σήμερα, η Leica συνεργάζεται με την Huawei, και το αποτέλεσμα είναι το P9 (και το μεγαλύτερο P9 Plus επίσης) που στην θέση της κύριας κάμερας διαθέτει… δύο κάμερες, μία έγχρωμη και μία μονοχρωματική, με βασικό στόχο να προσφέρει φωτογραφίες με ακόμα υψηλότερη αντίθεση και δυναμικό εύρος, με περισσότερη οξύτητα και ευκρίνεια.

Παράλληλα με το P9, η Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε και το P9 Plus, το οποίο έχει πολλά κοινά στοιχεία με το βασικό μοντέλο, αλλά επιπλέον διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED με 3D Touch, οπτικό σταθεροποιητή και εμπρόσθια κάμερα 8,0 Megapixels με αυτόματη εστίαση και διάφραγμα f/1.9.

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment