Η Apple αλλάζει την πολιτική προς τους developers

Η Apple αλλάζει την πολιτική προς τους developers, άμεση η απάντηση της GoogleΑλλαγές φέρνει η Apple στο App Store, οι οποίες θα επιτρέψουν στους developer να διαφημίζουν τις εφαρμογές τους στα αποτελέσματα αναζήτησης, καθώς με 1.9 εκατομμύρια εφαρμογές και 14.000 νέες να προστίθενται σε εβδομαδιαία βάση, η ανάδειξη ενός συγκεκριμένου app είναι δύσκολη υπόθεση. Η Apple λοιπόν αναλαμβάνει να εμπλουτίσει τις δυνατότητες αναζήτησης, επιτρέποντας στους δημιουργούς να διαφημίσουν τη δουλειά τους κατά βούληση, καταργώντας τον εξαιρετικά δύσκολο εντοπισμό τους - κυρίως αν πρόκειται για παλαιότερες iOS εφαρμογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 1% των κορυφαίων εφαρμογών του App Store αντιπροσωπεύει το 94% των συνολικών εσόδων του καταστήματος, το οποίο μέσα στο πρώτο τρίμηνο απέδωσε κέρδη 1.43 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower εκτιμά πως το 2012 το 1% αυτών των κορυφαίων εφαρμογών ήταν υπεύθυνο για το 80% των εσόδων, εκτιμώντας πως η αύξηση του ποσοστού οφείλεται στο ότι οι χρήστες δυσκολεύονται να πλοηγηθούν στους αχανείς καταλόγους του ηλεκτρονικού καταστήματος.
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2ο τρίμηνο της Apple, o Tim Cook ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του App Store αυξήθηκαν κατά 35% από την προηγούμενη χρονιά (fiscal year), με τις πωλήσεις των συσκευών να σημειώνουν πτώση. Οπότε η βελτιστοποίηση των εσόδων από το App Store αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας για την αμερικανική εταιρεία. Η Apple θα συνεχίσει να καρπώνεται ένα μερίδιο της τάξεως του 30% από τα έσοδα κάθε εφαρμογής, αλλά όταν ένας χρήστης ανανεώνει τη συνδρομή του για διάστημα μεγαλύτερο τους ενός έτους (σε συγκεκριμένους developers), το μερίδιο της θα πέφτει στο 15%.
Επιπροσθέτως, η Apple θα επιτρέπει στις εφαρμογές (ανεξαρτήτως κατηγορίας) να παρέχουν συνδρομές, επεκτείνοντας τη δυνατότητα αυτή και στα βιντεοπαιχνίδια, κάτι που μέχρι στιγμής επιτρεπόταν μόνο στις νέες εφαρμογές, στις υπηρεσίες Cloud, στις υπηρεσίες “Dating” και στις πλατφόρμες ήχου και εικόνας συνεχούς ροής (βλ. Infuse).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment