Samsung: Σκέφτεται τη μετάβαση στο δικό της Tizen OS

tizenΗ Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο και είναι περισσότερο γνωστή για τις Android συσκευές. Ωστόσο, έχει και τη δική της mobile πλατφόρμα, το Tizen OS, το οποίο προσπαθεί να αναπτύξει όσο περισσότερο γίνεται και να το κάνει mainstream. Η Samsung θέλει να εξαρτάται όσο λιγότερο γίνεται από την Google, με την οποία έχουν υπάρξει κάποιες εντάσεις στο παρελθόν. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της The Korea Times, η Samsung σκέφτεται να ακολουθήσει τον τρόπο της Apple, η οποία έχει τον πλήρη έλεγχο σε software και hardware, και να αφοσιωθεί στο Tizen OS. Η πηγή που επικαλείται η εφημερίδα από τη Samsung, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «αν δεν έχεις το δικό σου οικοσύστημα, τότε δεν έχεις μέλλον».
Μέχρι τώρα η Samsung χρησιμοποιεί το Android σε όλες τις συσκευές της, με εξαίρεση τα Z smartphones, κάποια smartwatches και οικιακές συσκευές που τρέχουν Tizen. Δεδομένης της δύναμης που έχει η Samsung στην παγκόσμια αγορά smartphones, θα μπορούσε να κάνει μια δοκιμή με το Tizen OS, αλλά θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Το στέλεχος της Samsung παραδέχεται ότι η εταιρεία άργησε να αναπτύξει το δικό της ξεχωριστό οικοσύστημα και παράλληλα αναφέρει «samsung is getting much better».
Ο ίδιος θεωρεί πως η στροφή από το business-to-consumer (B2C) στο κομμάτι business-to-business (B2B), θα μπορούσε να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του Tizen. Η Samsung δοκιμάζει τα νερά στην Ινδία με Tizen smartphones και όπως αναφέρει στέλεχός της, οι συσκευές αυτές είναι δημοφιλείς στην χώρα. Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι κάμερες, TVs κλπ. Επιπλέον, η Samsung λέγεται ότι θα παρέχει περισσότερα κίνητρα και υποστήριξη στους Tizen developers και στις εταιρείες που προωθούν την πλατφόρμα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment