HTC, Δύο νέα smartphone με οκτώ και τέσσερις πυρήνες

Δύο νέα μοντέλα smartphones της HTC «διέρρευσαν» μέσω του Antutu benchmark, η πρώτη είναι εφοδιασμένη με οκταπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek, ΜΤ6592, και η άλλη με τετραπύρηνο της Qualcomm, MSM8610. Οι δύο αυτές νέες συσκευές ίσως κάνουν την εμφάνιση τους στο MWC της Βαρκελώνης σε λίγες ημέρες στην Ισπανία. H πρώτη συσκευή με κωδική ονομασία HTC D616W μάλλον ανήκει στη σειρά Desire και θα «φοράει» τον επεξεργαστή MT6592 της Mediatek με 8 πυρήνες αρχιτεκτονικής Cortex-A7 χρονισμένους στα 1.6 GHz. Το τομέα των γραφικών έχει αναλάβει η Mali-450 και το κινητό φαίνεται να είναι εφοδιασμένο με μόλις 1 GB μνήμης RAM κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει στην συνέχεια. Το D616 έχει 5 ιντσών οθόνη, ανάλυσης HD και τρέχει Android 4.2.2 καθώς η MediaTek δεν έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση για τα chipset της ακόμη.
Η εσωτερική μνήμη είναι στα 4 GB κάτι που υποδηλώνει την υπαρξη microSD θύρας για επέκτασης της. Όσον αφορά τον φωτογραφικό τομέα η συσκευή είναι εφοδιασμένη με 8 Megapixel κύρια κάμερα στο πίσω μέρος και 2 Megapixel μπροστά για selfies. Αυτή η έκδοση φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει στην China Unicom που χρησιμοποιεί WCDMA οπότε θα είναι συμβατό και με τη χώρα μας για τους λάτρεις της αγοράς από το εξωτερικό. Το D516W είναι πιο φτωχό σε χαρακτηριστικά καθώς «φοράει» Snapdragon MSM8610, 4 πυρήνες Cortex-A7 χρονισμένοι στα 1.2 GHz με την Adreno 302 (το AnTuTu εκ παραδρομής αναφέρει ως GPU την Adreno 305) να αναλαμβάνει το τομέα των γραφικών.
Για multitasking η HTC εφοδίασε το κινητό με 768 MB μνήμης RAM. To D516W δεν γνωρίζουμε ακόμη τι μέγεθος οθόνης θα έχει αλλά η ανάλυση της θα είναι qHD (960×540 pixels), θα τρέχει νεότερη έκδοση λειτουργικό από το D616W, καθώς θα φοράει Android 4.3. Η μνήμη του είναι μόλις 2 GB κάτι που κάνει σίγουρο την ύπαρξη θύρας microSD για επέκταση της. Τέλος για φωτογραφίες έχει 5 Megapixel κεντρική κάμερα και 2 Megapixel μπροστά για βίντεοκλησεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα συγκριτικό μεταξύ των δύο κινητών. Ενδιαφέρον προκαλεί η κονταρομαχία, μεταξύ των δύο, στο τομέα των γραφικών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment