Huawei MediaPad X1. Παρουσίαση του θηριώδους 7ιντσου smartphone

Μία μέρα πριν ανοίξει τις πύλες του το συνέδριο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, σε ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Huawei, έδειξε στους δημοσιογράφους πέντε νέες συσκευές. Μία από αυτές, και πιθανόν η σπουδαιότερη είναι το Huawei MediaPad X1 7.0, μία συσκευή που συνδυάζει την άνεση και την λειτουργικότητα ενός tablet, με τις δυνατότητες ενός smartphone. Πρόκειται για μία αρκετά όμορφη, και πολύ καλά φτιαγμένη συσκευή, με ωραίας αίσθησης πλαστικά και αρκετά στιβαρή. Το MediaPad X1 διαθέτει οθόνη 7 ιντσών τεχνολογίας LTPS (Low Temperature Poly-Silicon), ανάλυσης 1200 x 1920 pixels (323ppi) που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει πιο δυναμικά και πλούσια χρώματα, υψηλό χρόνο απόκρισης ενώ είναι κατά 20-30% πιο αποδοτική όσο αφορά στην κατανάλωση.
Η οθόνη επίσης σε συνδυασμό με έξυπνο λογισμικό, κάνει χρήση της τεχνολογίας CABC -Content Adaptive Brightness Control- και αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζει αυτόματα την φωτεινότητα της, ανάλογα το είδος του περιεχομένου. Η οθόνη, σύμφωνα με την Κινέζικη εταιρεία καταλαμβάνει το 80% της επιφάνειας της πρόσοψης. Το πάχος της συσκευής είναι μόλις 7.18 χιλιοστά, ενώ σημαντικό είναι που το βάρος έχει περιοριστεί στα 239 γραμμάρια. Βασίζεται στο νέο SoC (System-On-Chip) της Huawei, το οποίο κατασκευάζει η θυγατρική της εταιρείας, HiSilicon, το οποίο έχει την ονομασία Kirin910.
Το νέο SoC ενσωματώνει τέσσερις πυρήνες στo 1.6GHz, Mali450 GPU και 4G LTE Cat4 modem. Η κύρια κάμερα του MediaPad X1 7.0 είναι κατασκευασμένη από την Sony με αισθητήρα Exmor (BSI) στα 13 Megapixels και διάφραγμα f/2.2. Μπορεί να τραβήξει video στα 1080p. Η εμπρόσθια κάμερα, έχει αισθητήρα 5.0 Megapixels (f/2.4).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment