Android fragmentation, το 2014 ξεκίνησε με άσχημα νέα

Τα νέα νούμερα χρήσης του Android είναι διαθέσιμα και δείχνουν για ακόμα μια φορά τον κατακερματισμό της πλατφόρμας και την δημιουργία χρηστών δύο ταχυτήτων.
2014 ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ANDROID FRAGMENTATION ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Googlle για το Android Platform Versions η κατάσταση έχει ως εξής: Android 2.2 (Froyo) 1.3%, Android 2.3 (Gingerbread) 20.%, Android 3.2 (Honeycomb) 0.1%, Android 4 (Ice Cream Sandwich) 16.1%, Android 4.1, 4.2, 4.3 (Jelly Bean), 3.5%, 16.3%, 8.9%, Android 4.4 (KitKat) 1.8%. Ένας τους 5 χρήστες Android smartphones χρησιμοποιεί λειτουργικό που έχει κατασκευαστεί πριν από 4 χρόνια περίπου, όταν κυκλοφόρησε το Froyo και το Gingerbread, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την απόδοση του συστήματος και τα κενά ασφαλείας.
Ένας στους 6 κατόχους Android smartphones βρίσκεται ακόμα στην έκδοση του Android 4 και μόλις το 1.8% του συνόλου των smartphones τρέχουν την τελευταία έκδοση του Android 4.4 KitKat. Μεγάλο ποσοστό των χρηστών είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο Android 4.1 και Android 4.3 χωρίς να γνωρίζουν πότε και αν θα αναβαθμίσουν τα κινητά τους. Το πρόβλημα με το Android fragmentation συνεχίζεται παρά την εμφάνιση του Android 4.4 KitKat που υποτίθεται ότι θα το έλυνε. Ίσως η νέα συμφωνία Samsung και Google να βελτιώσει τα πράγματα σε βάθος χρόνου αλλά όπως φαίνεται ολόκληρο το 2014 θα κυλήσει ως ακόμα μια χρονιά με κατόχους Android smartphones πρώτης κατηγορίας, μεσαίας κατηγορίας και όλους τους άλλους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment