Sony Xperia Z2. Το απόλυτο κινητό...

Μετά από αρκετές διαρροές -είχαμε πάρει μία καλή ιδέα για το κινητό πριν μερικές μέρες- ανακοίνωσε επίσημα το Sony Xperia Z2 (D6503), γνωστό και με την κωδική ονομασία Sirius. Πιστή στον OmniBalance σχεδιασμό, η Sony δεν έκανε παρά ελάχιστες αλλαγές, τουλάχιστον όσο αφορά στην αισθητική, στο σασί της νέας ναυαρχίδας της, διατηρώντας όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά που γνωρίσαμε με το Xperia Z1. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με το ίδιο μονοκόμματο αλουμινένιο πλαίσιο, που προστατεύει περιμετρικά την συσκευή, προσφέρωντας παράλληλα την αίσθηση μίας ιδιαίτερα στιβαρής και ακριβής κατασκευής.
Τόσο η πρόσοψη, όσο και το πίσω μέρος καλύπτονται από γυαλί τύπου Gorilla Glass ή DragonTrail. Η αύξηση στη διαγώνιο της οθόνης, από τις 5.0 ίντσες στις 5.2 ίντσες, είχε ως συνέπεια να αυξηθει το μήκος της συσκευής ελαφρώς. Έτσι οι διαστάσεις του είναι 146.8 x 73.3 x 8.2 mm, περίπου τρία χιλιοστά πιο μακρύ αλλά και ελαφρώς πιο λεπτό σε σχέση με το Z1. Όπως και όλες οι ναυαρχίδες της εταιρείας, έτσι και το Sony Xperia Z2 είναι απρόσβλητο από τη σκόνη και το νερό, αφού καλύπτει τις προδιαγραφές IP55 και IP58.
Όσο αφορά στο hardware, το Sony Xperia Z2 εξοπλίζεται με την πλέον σύγχρονη έκδοση του Qualcomm Snapdragon 800 SoC, MSM8974AB, που έχει την ονομασία Snapdragon 801. Επομένως, διαθέτει τέσσερις πυρήνες Krait 400 χρονισμένους στα 2.3GHz καθώς και το υποσύστημα γραφικών Adreno 330. Το SoC περιλαμβάνει επίσης 4G LTE modem και WiFi 802.11a/b/g/n/ac δυνατότητες. Υποστηρίζονται οι τεχνολογίες Bluetooth 4.0, NFC, GPS, WiFi Direct, DLNA κ.ά. Η RAM έχει μέγεθος 3GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος έχει μέγεθος 16GB και επεκτείνεται μέσω microSD καρτών μνήμης έως και κατά 64GB. Η Sony αύξησε τη διαγώνιο της οθόνης, ωστόσο δεν παρέλειψε να αυξήσει και την χωρητικότητα της μπαταρίας, που αυξήθηκε από τα 3000mAh στο Z1 στα 3200mAh.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment