81% ποσοστό παγκοσμίως το Android

Η εταιρεία αναλύσεων και δημοσκοπήσεων Strategy Analytics δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας της σχετικά με τις αποστολές smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Την συγκεκριμένη περίοδο, έγιναν αποστολές περισσότερων από 251 εκατομμυρίων smartphones σε όλο τον κόσμο. Σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση στις αποστολές είναι τρομερή και αγγίζει ποσοστό 45% (το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι αποστολές δεν ξεπέρασαν τις 172,8 εκατομμύρια συσκευές).Ο λόγος της αύξησης εντοπίζεται στην μεγάλη ζήτηση γα συσκευές Android και Windows Phone στην Ευρώπη και στην Ασία κυρίως. Το μερίδιο του Android, άγγιξε το 81% με πωλήσεις 204,4 εκατομμυρίων συσκευών.
Η κυριαρχία της Google είναι αδιαμφισβήτητη αφού τέσσερις στις πέντε συσκευές που πωλούνται «τρέχουν» Android. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, η Google συνεχίζει να αυξάνει την βάση χρηστών της, σε βάρος των BlackBerry και Apple κυρίως. Η θέση του καναδού κατασκευαστή έπεσε από το 4% την ίδια περίοδο πέρυσι στο 1% φέτος, για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Όλες και όλες οι συσκευές που πούλησε έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Για να κάνετε μία σύγκριση, οι συσκευές που πούλησε πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν 7,5 εκατομμύρια. Η έκπληξη πάντως έρχεται από το Redmond, της Washington DC.
Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Phone βρίσκεται σε 10,2 εκατομμύρια συσκευές! Μιλάμε για αύξηση 178% σε σχέση με τις 3,7 εκατομμύρια συσκευές που είχαν πουληθεί πέρυσι την ίδια περίοδο. Έτσι, η Microsoft από το 2% έφτασε στο 4%. Η επιτυχία αυτή, οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην σειρά Lumia της Nokia που πηγαίνει πολύ καλά στην Ευρώπη, στην Ασία αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βεβαίως, τα Windows Phone ακόμα αγωνίζονται να προσελκύσουν πελάτες στην Ιαπωνία, στην Ν.Κορέα ή στην Αφρική, διευκρινίζει η έρευνα της Strategy Analytics.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment