MLS iQTalk CrystalMax: Πλούσιο και «ελληνικό»!

Τα περισσότερα Android smartphones μας έχουν συνηθίσει σε κάποια δεδομέναχαρακτηριστικά, εφαρμογές και λειτουργίες, με τις διαφορές τους να εντοπίζονται κυρίως στην κατασκευή και το σχεδιασμό τους, το skin του λειτουργικού και τις επιδόσεις, ανάλογα με το hardware που σε κάθε κατηγορία κινείται σε συγκεκριμένα επίπεδα. Ωστόσο, υπάρχουν και μοντέλα που ξεχωρίζουν χάρη σε «ειδικά» χαρακτηριστικά ή λειτουργίες και προσφέρουν κάτι το διαφορετικό. Ένα από αυτά είναι και το νέο iQTalk CrystalMax της MLS.
Στο παρελθόν δοκιμάσαμε τόσο το Crystal iQTalk όσο και το “King” μοντέλο της MLS, τα οποία μας άφησαν καλές εντυπώσεις μεν, με κάποιες μικρές αδυναμίες δε, λόγω της “παιδικής” τους ηλικίας. Παίρνοντας στα χέρια μας το CrystalMax για δοκιμή, όμως, διαπιστώσαμε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθώσεις και προσθήκες που θα την καταστήσουν μια ανταγωνιστική συσκευή.
iqtalk-crystalmax-2
iqtalk-crystalmax-3
iqtalk-crystalmax-1
Κατασκευή, hardware, λειτουργικό
Το CrystalMax έχει την ποιοτικότερη κατασκευή από οποιαδήποτε συσκευή της MLS έχουμε δεi στο παρελθόν, δείχνοντας πως η εταιρεία βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Διατίθεται σε δύο χρώματα, μαύρο και λευκό, εκεί όμως τελειώνουν οι διαφορές των εκδόσεων, αφού τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ίδια. Πλαστικό πίσω κάλυμα με matte υφή, πολύ ευχάριστο στην αφή και προσφέροντας αρκετό grip, λεπτό, χρωμιωμένο πλαίσιο, ενώ στην πρόσοψη βρίσκουμε μια οθόνη IPS 4,5 ιντσών με ανάλυση 540 x 960 pixels. Η φωτεινότητά της είναι επαρκής για χρήση και σε εξωτερικούς χώρους με άνεση, ο τύπος του panel εγγυάται καλή χρωματική απόδοση και γωνίες θέασης. Η χρήση τεχνολογίας One Glass Solution, τέλος, εξασφαλίζει πολύ καλή απόκριση κατά την αφή, αφού ελαχιστοποιείται το κενό μεταξύ κρυστάλλου και panel αφής.
Στο πάνω μέρος βρίσκουμε το power button και στην αριστερή πλευρά το (διπλό) πλήκτρο για την ένταση, με καλό feedback και αίσθηση. Επίσης βρίσκουμε το 3,5” jack στο πάνω μέρος και την microUSB στο κάτω μέρος, ενώ η 12 MP κάμερα με το συνοδευτικό LED flash και την έξοδο του ήχου βρίσκονται στην πλάτη του κινητού. Τα πλήκτρα αφής είναι 3 και είναι φωτιζόμενα, ενώ κλείνοντας βρίσκουμε δίπλα στο ακουστικό την εμπρόσθια 2 MP κάμερα και τον αισθητήρα φωτός και εγγύτηταςΤο CrystalMax στο εσωτερικό του κρύβει ένα διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz (Cortex A9) που συνοδεύεται από την PowerVR SGX 531 GPU και 512 MB μνήμης RAM. Αρχικά το μέγεθος της μνήμης μας ξένισε αλλά στην πράξη είδαμε πως γίνεται καλό optimization των εφαρμογών και η συσκευή δεν πρόκειται να «κρασάρει» όσα apps κι αν ανοίξετε. Η μεταβάση μεταξύ menus και το άνοιγμα παραθύρων γίνεται ομαλά, με ένα μικρό lag να είναι εμφανές πάντως όταν η συσκευή είναι πολύ «φορτωμένη». Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 4 GB αλλά μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD και η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει GPS, Wi-Fi και 3G. Bluetooth. Σημειωτέον πως η συσκευή διαθέτει και ραδιοφωνικό FM δέκτη.
Εγκατεστημένη θα βρείτε την έκδοση 4.1 του Android με τα τυπικά χαρακτηριστικά της, χωρίς κάποια εφαρμογή ή λειτουργία που να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, εκτός από μια: Η ύπαρξη PIP (picture in picture) δυνατότητας όταν προβάλλετε κάποιο video από τη συλλογή σας, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να κρατήσετε το video σε μικρό παράθυρο (που αλλάζει μέγεθος και θέση πανεύκολα με pinch και drag), ενώ πίσω από αυτό συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε κανονικά τη συσκευή και άλλες εφαρμογές, να πλοηγείστε στο μενού και τις αρχικές οθόνες κ.λπ. Ωφέλιμη προσθήκη που δίνει ένα multi-tasking χαρακτήρα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment