64-bit επεξεργαστή και οθόνες 4K Ultra HD για το 2015

Η Samsung πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση ειδικά για αναλυτές (Analyst Day event) μετά από 8 χρόνια, για να μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με τον κορεσμό που παρατηρείται στην αγορά των ναυαρχίδων καθώς και να επιδείξει τα σχέδια της για το μέλλον στους σπουδαίους τομείς της επιχείρησης που αφορούν στις mobile πλατφόρμες.
Η εταιρεία ξεκίνησε την παρουσίαση με ένα… τεράστιο νούμερο, λέγοντας ότι φέτος οι σειρές Galaxy S και Note θα φτάσουν τις 100 εκατομμύρια συσκευές συνολικά σε πωλήσεις, από το πρώτο Galaxy S έως στα σημερινά Galaxy S4 και Galaxy Note 3. Αν και οι ναυαρχίδες σημειώνουν στασιμότητα ή και έχουν πτωτική πορεία σε σχέση με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των low-end και mid-range συσκευών, ο πρόεδρος της εταιρείας JK Shin θύμισε στους αναλυτές ότι η αγορά των ναυαρχίδων θα πάρει ώθηση από την υϊοθέτηση των δικτύων LTE, αφού οι ανάγκες για μεγαλύτερες ταχύτητες ολοένα αυξάνουν και οι χρήστες θα αλλάζουν τα κινητά τους για να εκμεταλλευτούν αυτές τις μεγαλύτερες ταχύτητες. «Μέχρι το 2017, το ήμισυ της ζήτησης επί του συνόλου των συσκευών θα αφορά σε κινητά εξοπλισμένα με LTE δυνατότητες» είπε μεταξύ άλλων ο JK Shin. Η Samsung επίσης έδειξε το χρονοδιάγραμμα με τις εύκαμπτες οθόνες και τα σχέδια της για το μέλλον.
Οι οθόνες YOUM (αυτό είναι το brand name των εύκαμπτων οθονών της εταιρείας) διαχωρίζονται σε «Curved», «Bended» και… «Foldable» με το Galaxy Round να αποτελεί το πρώτο concept για την κατηγορία «Curved». Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει «Bended» οθόνες ενώ οι «Foldable», αυτές που διπλώνουν δηλαδή, θα εμφανιστούν το 2015! Η Samsung ωστόσο δεν έμεινε στις εύκαμπτες οθόνες, αλλά αναφέρθηκε και σε επεξεργαστές 64-bit καθώς και σε οθόνες με ανάλυση 4K. Η εταιρεία μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικού της πυρήνα επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM, ακολουθώντας την λογική της Apple με τον πυρήνα Cyclone στα τελευταίας γενιάς iPad Air και iPad mini Retina και iPhone 5s.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να βασίζεται σε επεξεργαστές της Qualcomm ωστόσο η ίδια αναπτύσσει αυτή την περίοδο τον δικό της processing core. Η μεγάλη δύναμη της Samsung, είναι βεβαίως οι οθόνες. Ο Κορεάτης κατασκευαστής στο μέλλον να παρουσιάσει smartphones με οθόνη ανάλυσης 2560×1440 pixels και pixel density στα 560ppi. Οι οθόνες 4K Ultra HD σε φορητές συσκευές είναι το επόμενο βήμα και αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2015. Αναφερόμαστε σε συσκευές, με οθόνη ανάλυσης 3840×2160 pixels. Φανταστείτε τώρα ένα smartphone με τέτοια οθόνη, και το pixel density πιθανόν να ξεπερνάει τα 800ppi, τι έχετε να πείτε;
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment