ZTE Smartwatch. παρών το δεύτερο τρίμηνο του 2014

Smartwatches. Μία κατηγορία συσκευών που, το τελευταίο διάστημα, απ' ό,τι φαίνεται απασχολούν ιδιαίτερα κάθε κατασκευαστή smartphones (και όχι μόνο) που σέβεται τον εαυτό του. Στο χορό φαίνεται πως μπαίνει πλέον και η ΖΤΕ, που, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, θα κυκλοφορήσει τη δική της πρόταση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Οι πληροφορίες προέρχονται από τον Lu Qianhao, επικεφαλής στρατηγικής marketing του κινεζικού ομίλου, ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το ZTE Smartwatch θα προσφέρει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Galaxy Gear της Samsung, αλλά χαμηλότερη τιμή,σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους καταναλωτές. Η συσκευή θα ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και θα κυκλοφορήσει το δεύτερο, ενώ, σε πρώτη φάση, θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα, με την εταιρεία ωστόσο να επιθυμεί να διεισδύσει αργότερα και στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά.
Ακριβές όνομα για το ZTE Smartwatch δε γνωρίζουμε ακόμη, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι θα είναι συμβατό μόνο με τα smartphones του Κινέζου κατασκευαστή, όπως εξάλλου συμβαίνει και με την αντίστοιχη πρόταση της Samsung. Όπως αναφέρει όμως ο κ. Lu, στο μέλλον η ZTE σκέφτεται να κυκλοφορήσει άλλες προτάσεις "έξυπνων" ρολογιών που θα υποστηρίζουν και Android μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Επιπλέον, το στέλεχος της κινεζικής εταιρείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ZTE να δραστηριοποιηθεί στην αγορά και άλλων wearable προϊόντων, όπως έξυπνα γυαλιά, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment