Πώς θα αναγνωρίσετε ένα iPhone 5-«μαϊμού»

Ένα στα δέκα ηλεκτρονικά είναι «μαϊμού», δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις. Όταν όμως βλέπεις μια άκρως πειστική συσκευασία και μάλιστα σε ζελατίνη, τίποτα δεν μαρτυρά ότι θα πέσεις θύμα του φαινομένου. Από την άλλη, το συσκευασμένο Apple iPhone 5 των 739-979 ευρώ σου προσφέρεται αντί... 30 ευρώ, και, αν και το πιθανότερο είναι να πάρεις δώρο και την κατηγορία του κλεπταποδόχου, παίρνεις δύο!

Αυτή είναι η αναλυτική περιγραφή ενός αυθεντικού iPhone 5Οποιαδήποτε παρέκκλιση, μαρτυρά ότι πρόκειται για μαϊμού. Το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα κατασκευής, που θα περίμενε κανείς από μια συσκευή τόσο υψηλού κόστους.

Κάπως έτσι έφτασαν στα χέρια μας δύο iPhone 5, ένα μαύρο και ένα λευκό. Αναζητήσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με το αυθεντικό που ευγενικά μας παραχώρησε συνάδελφος. Όπλο μας, το iPhone 5 με μια ματιά. 

Με την πρώτη ματιά, η συσκευασία δεν μαρτυρά ότι πρόκειται για ψεύτικο iPhone. Ο προμηθευτής  του «iPhone 5 με 30 ευρώ» δεν σου επιτρέπει να ανοίξεις την συσκευασία και το μόνο που μπορεί κανείς να εξετάσει είναι τι αναφέρεται σε αυτήν. 

Οι πιο.. πονηροί, τσεκάρουν το serial number στο σάιτ της Apple (από το Android τους). Βρίσκεται τυπωμένο σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος της συσκευασίας και αφού το διακρίναμε με ανεκτή δυσκολία το πληκτρολογήσαμε στοhttps://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do.  

Ο αριθμός σειράς έχει «έγκυρη ημερομηνία αγοράς», η περίοδος δωρεάν τηλεφωνικής υποστήριξης έχει εκπνεύσει, μπορούμε όμως να το πάμε στοservice έως τις 27 Νοεμβρίου 2013 (καλύπτονται και τα ανταλλακτικά)! 

Εάν τίποτα από αυτά δεν σας κινεί υποψίες, ζητήστε κι ένα δεύτερο. Στην προκειμένη περίπτωση, το δεύτερο, μαύρο iPhone 5 είχε ακριβώς το ίδιο «μοναδικό αναγνωριστικό ταυτότητας», το ίδιο serial number. 

Εάν ανοίξετε την συσκευασία και δείτε την συσκευή, χωρίς όμως να αφαιρέσετε την προστατευτική μεμβράνη, δεν θα διακρίνετε μονομιάς διαφορά στην οθόνη.
Η αποτυχημένη προσπάθεια να ενεργοποιήσετε την συσκευή δεν αποτελεί απόδειξη ότι δεν πρόκειται για το αυθεντικό iPhone 5. Τα περισσότερα τηλέφωνα χρειάζονται πολύωρη φόρτιση την πρώτη φορά, οπότε μάλλον δεν θα σας τρομάξει ότι δεν ανταποκρίνεται στο παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού αφύπνισης/ύπνου για να δείτε το σηματάκι της Apple.
Το εμπορικό σήμα της Apple, το δαγκωμένο μήλο στην πλάτη της συσκευής εξέχει, αλλά αν κανείς δεν έχει ξαναπιάσει στα χέρια του iPhone, δεν διακρίνει ότι δεν θα έπρεπε να εξέχει σαν αυτοκόλλητο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment