Τα 7 νέα χαρακτηριστικά που θέλεις στο iOS 7 και το iPhone 5

Το νέο iOS 7 είναι σχεδόν έτοιμο με την beta 6 έκδοση ήδη διαθέσιμη στους developers. Οι αλλαγές είναι πολλές, πέρα από την εμφάνιση. Εδώ θα βρεις τα Χ νέα χαρακτηριστικά που θα λατρέψεις και δεν θα μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά στο iPhone 5.
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ SPOTLIGHT Μέχρι σήμερα η αναζήτηση περιεχομένου με το Spotlight γίνεται από την κεντρική οθόνη του iOS 6. Πιο συγκεκριμένα ανεξάρτητα από την οθόνη που βρίσκεται ο χρήσης με πάτημα στο Home button μεταφέρεται στην πρώτη οθόνη του iOS 6 και με ένα ακόμα πάτημα στο Home button (ή swipe προς στα δεξιά) εμφανίζεται το Spotlight. Στο iOS 7 η αναζήτηση δεν υπάρχει πουθενά στην κεντρική οθόνη αλλά είναι παντού. Με το νέο gesture: swipe προς τα κάτω από το μέσο της οθόνης, το Spotlight εμφανίζεται μαζί με το πληκτρολόγιο. Το iPhone 5 είναι έτοιμο να ψάξει σε apps, email, calendar κλπ πιο γρήγορο, με λιγότερο κόπο.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΠΙΣΩ (BACK) ΜΕ SWIPE 
Στο iOS 6 ο μόνος τρόπος για να “μετακινηθείς από οθόνη σε οθόνη” στο λειτουργικό ήταν η χρήση των κουμπιών στο πάνω μέρος της οθόνη. Εκεί που συνήθως βλέπουμε το Back button αριστερά πάνω γωνία ή το Settings αν αλλάζουμε τις ρυθμίσεις του iPhone. Κάποια apps όπως το Facebook messenger χρησιμοποιούν το back gesture. Στο iOS 7 το back gesture υπάρχει σε όλο το λειτουργικό. Λειτουργεί μόνο αν κάνετε swipe από την αριστερή άκρη της οθόνης προς τα δεξιά. Η λεπτομέρεια αυτή είναι σημαντική γιατί με αυτό τον τρόπο η Apple διαχωρίζει αν θέλετε να μετακινηθείτε μια οθόνη πίσω ή να διαγράψετε ένα email. Τα 7 νέα χαρακτηριστικά που θα λατρέψεις στο iOS 7 και το iPhone 5
CONTROL CENTER ΜΕ SWIPE ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ Ο νέος πίνακας ελέγχου υπάρχει μόνο στο iOS 7 και πρακτικά ενσωματώνει συντομεύσεις για την λειτουργία του iPhone. Ενεργοποιείται με ένα νέο gesture, swipe προς τα πάνω, και εμφανίζει πολλές χρήσιμες συντομεύσεις για βασικές λειτουργίες του iPhone και του iPad όπως για παράδειγμα η ενεργοποίηση του WiFi κλπ. Στις τελευταίες εκδόσεις του iOS 7 beta η Apple προσφέρει την δυνατότητα για απενεργοποίηση του Control Center ανά app ώστε να διατηρείται η λειτουργικότητα του κάθε app με τα gestures που έχει σχεδιαστεί. Εμφανισιακά το Control Center είναι άθλιο, με την διαφάνεια να μην ταιριάζει στο υπόλοιπο λειτουργικό. Λειτουργικά όμως λύνει τα χέρια και γλιτώνει αρκετά taps. ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ MULTITASKING ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ APPS Το UX και UI για το multitasking του iOS 6 έχει αλλάξει πλήρως. Ξεχάστε τα μικρά εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης, το επίμονο tap και το επιπλέον tap για κλείσιμο των apps. Το μόνο που αρκεί πλέον είναι μια κίνηση για να κλείσει οποιοδήποτε ανοιχτό app. Το νέο gesture είναι γνωστό από άλλες πλατφόρμες και μπορεί να περιγραφεί με σαν την κίνηση που κάνει κάποιος για να σπρώξει ένα φύλλο χαρτί προς τα εμπρός. Τόσο απλό.
ΝΕΑ ANIMATIONS ΚΑΙ ΝΕΑ FX Σε ό,τι αφορά τα animations και τα FX το iOS 7 είναι ένα νέο λειτουργικό από μόνο του. Θα λατρέψετε τον τρόπο που ανάβει η οθόνη ή κλείνει το iPhone. Κάθε φορά που κλείνει ένα app το λειτουργικό κάνει zoom out την οθόνη δείχνοντας το σημείο που βρίσκεται το εικονίδιο του app. Το ίδιο συμβαίνει και με το άνοιγμα κάθε νέου apps με zoom in FX. Μικρή λεπτομέρεια που λειτουργεί υποσυνείδητα για να αναδείξει κάθε app και το μέρος της οθόνης που είναι τοποθετημένο. Τα 7 νέα χαρακτηριστικά που θα λατρέψεις στο iOS 7 και το iPhone 5
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ IPHONE 4S Το iOS 7 είναι λειτουργικό του 2013 αλλά δίνει την αίσθηση ότι είναι γρήγορο ακόμα και στο iPhone 4S. Ίσως το iPhone 4S να είναι το ίδιο γρήγορο με clean install σε iOS 6 αλλά το γεγονός ότι λειτουργεί το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα και ταχύτερα, με το iOS 7 και όλα τα νέα χαρακτηριστικά και FX είναι πραγματικά εντυπωσιακό. PARALLAX FX ΓΙΑ 3D ΑΙΣΘΗΣΗ Μικρή προσθήκη αλλά με μεγάλη σημασία και ιδιαίτερη αίσθηση. Το iOS 7 αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του iPhone και προσαρμόζει την φωτογραφία στο background για να δημιουργεί μια 3D αίσθηση μεταξύ της φωτογραφίας στο background και των εικονιδίων από τα apps. Δείχνει ότι το iPhone 5 είναι ζωντανό και αντιδρά σε κάθε κίνηση. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ IOS 7 ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2013 Η τελική έκδοση του iOS 7 αναμένεται μαζί με τα νέα iPhone 5S και iPhone 5C τον Σεπτέμβριο. Η Apple λέγεται ότι έχει προγραμματίσει ειδικό event για τις 10 Σεπτεμβρίου 2013 για την παρουσίαση των νέων iPhone 5 και την επίσημη διάθεση του iOS 7.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment