Το ελληνικό smartphone που σε «ακούει»!

Νέα Android smartphones κυκλοφορούν σε εβδομαδιαία, σχεδόν, βάση με το καθένα να προβάλλει τα δικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εμφάνιση, software, hardware, περιφερειακά, οι κατασκευαστές ψάχνουν κάθε δυνατό τρόπο να προσελκύσουν το βλέμμα των αγοραστών. Γι’αυτό κι εμείς σήμερα θα δούμε κάτι αρκετά «ξεχωριστό», ένα smartphone της γνωστής μας MLS, με εξελιγμένες δυνατότητες φωνητικών εντολών!
Το iQTalk King δεν είναι το πανίσχυρο smartphone που θα ήθελαν κάτι, ούτε έχει το τελευταίο λειτουργικό που έχει κυκλοφορήσει. Διαθέτει διπύρηνη CPU στο 1 GHz, 512 MB μνήμης RAM και Android 4.0.4 ICS, τα απολύτως βασικά δηλαδή για μια mid-range συσκευή (βάση τιμής). Η οθόνη είναι 4 ιντσών, τεχνολογίας IPS με ανάλυση 480x854 pixels, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του κινητού ανέρχεται στα 3 GB και μπορεί να επεκταθεί μέσω SDcard. H 8άρα κάμεραμε δυνατότητα λήψης 720p είναι video είναι μάλλον ευχάριστη έκπληξη μετά τα παραπάνω, ενώ δεν απουσιάζει και η εμπρόσθια κάμερα για video-κλήσεις. Αυτά εν ολίγοις για να πάρετε μια ιδέα και να μην περιμένετε...θαύματα από το iQTalk King, τα δυνατά σημεία του βρίσκονται αλλού και δεν φαίνονται σε ένα απλό spec sheet.
Untitled-3

Εξωτερική εμφάνιση, κατασκευή
Παίρνοντας στα χέρια μας το King, μας αφήνει μια αίσθηση αρκετά ποιοτικής κατασκευής, χωρίς προβλήματα συναρμογής, τριξίματα και λοιπά «ενοχλητικά» συμπτώματα. Το σαγρέ οπίσθιο κάλυμμα δίνει αρκετούς πόντους, ενώ το μαύρο πλαστικό πλαίσιο με το χρωμιωμένο τμήμα του είναι κάτι το κοινό στις σύγχρονες συσκευές, ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος μαζί του αν δε χρησιμοποιούμε θήκη, αλλά μας αρέσει. Τα hard buttons είναι τρία, δύο για την ένταση στα αριστερά και ένα για κλείδωμα οθόνης και ενεργοποίηση/απενεργοποίηση στα δεξιά, όλα εύκολα προσβάσιμα (και αυτά χρωμιωμένα).
Το ότι δεν είναι κορυφαίας κατασκευής αρχίζει να φαίνεται προσέχοντας κάποιεςλεπτομέρειες, όπως τον φωτισμό των τριών πλήκτρων αφής στο κάτω μέρος (ρυθμίσεις, home, πίσω), καθώς τα τρία LEDs που τον έχουν αναλάβει είναι μάλλον πρόχειρα τοποθετημένα μέσα από το πλαίσιο και δεν ευθυγραμμίζονται με τα πλήκτρα. Παράλληλα, δε συμπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή τον τρόπο αφαίρεσης του πίσω καλύμματος, αφού με το χέρι η διαδικασία είναι δύσκολη και επίπονη. Σίγουρα με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι τριγμοί και τα «κενά», όμως το να ψάχνεις αιχμηρά ή λεπτά αντικείμενα κάθε φορά που θες να αλλάξεις SIM ή SDcard είναι κάτι που δεν επιτρέπεται εν έτει 2013. Αφαιρώντας το κάλλυμα βρίσκουμε την υποδοχή για την full-size SIM, για την SDcard και την μπαταρία των 1350 mAh. Αν σας φαίνεται μικρή για ένα τέτοιο smartphone, πέφτετε έξω, θα το δούμε στη συνέχεια. Τέλος, στην πρόσοψη υπάρχει μόνο η εμπρόσθια κάμερα, ούτε proximity sensor, ούτε LED ειδοποιήσεων, τίποτε από αυτά. Σαφείς ελλείψεις για μια συσκευή σε τέτοιο τιμολογιακό επίπεδο.
Untitled-4

Λειτουργικό, επιδόσεις, MLS software
Περνώντας στο εσωτερικό της συσκευής, βρίσκουμε τη γνωστή 4.0.4 έκδοση του Android OS (ICS), πολύ κοντά στη stock μορφή της και ελάχιστα τροποποιημένη από την MLS. Όλα είναι όπως θα τα περιμένε κανείς, οπότε καμία «έκπληξη» εδώ, δυσάρεστη ή ευχάριστη και συνεχίζουμε. Ο επεξεργαστής αλλά κυρίως η λίγη RAM του iQTalk King ευθύνονται για τις μικρές καθυστερήσεις, lag, κολλήματα, πείτε τα όπως θέλετε, που εμφανίζονται σε αραιά διαστήματα, ιδιαιτέρως όταν τρέχετε βαριά apps και εκεί όπου απαιτείται smooth scrolling και μεταβάσεις. Στα benchmarks η συσκευή δεν απέδωσε καθόλου άσχημα, με 2800 πόντους στο Quadrant, οπότε ρίχνουμε το φταίξιμο καθαρά στα 512 MB μνήμης. Έστω και με 768 MB, η κατάσταση θα ήταν αρκετά καλύτερη. Πέραν των μικρών αυτών καθυστερήσεων σε λίγες περιπτώσεις, πάντως, το King δεν θα σας δυσκολέψει με οποιαδήποτε εφαρμογή στο να κάνετε τη δουλειά σας, είτε μιλάμε για browsing, για facebook, για πλοήγηση, για οτιδήποτε.
Η οθόνη, χάρη στο IPS panel, παρέχει επαρκή φωτεινότητα και ευκρίνεια, αν και θα θέλαμε τα χρώματά της περισσότερο «ζωντανά». To παραβλέπουμε πάντως, εξ’αιτίας της χαμηλής της κατανάλωσης, που βοηθάει την αυτονομία σε μεγάλο βαθμό. Ακουστικό και ηχείο αποδίδουν σε καλά επιπεδα έντασης και καθαρότητας, ενώ τα παρεχόμενα, στη συσκευασία, ακουστικά, δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας όμως θα ικανοποιήσουν τους περισσότερους χρήστες που αρέσκονται στο να τα χρησιμοποιούν.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment