ZTE Grand Memo για μεγάλα παιδιά

Επιτέλους έφτασε και στην χώρα μας το επιβλητικό Grand Memo της ZTE, το οποίο είχαμε γνωρίσει στο πρόσφατο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη. Αν και στο MWC το είχαμε γνωρίσει με Snapdragon 600 ενώ υπήρχε και μία έκδοση με Snapdragon 800. Όπως και να έχει, για λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με το κόστος, το Grand Memo θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας με υποδεέστερο hardware και νομίζω πως η εταιρεία πήρε την σωστή απόφαση.
Το Grand Memo θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας με κόστος €499 αν όχι φθηνότερα και αυτό είναι εξαιρετικό, αφού όσοι χρειάζονται ένα smartphone με μεγάλη οθόνη μπορούν να το αποκτήσουν σε αρκετά καλή τιμή. Το Grand Memo, δεν απευθύνεται σε όλους τους χρήστες. Θα έλεγα ότι είναι μία συσκευή που απευθύνεται σε επαγγελματίες (για παράδειγμα ένας πωλητής, δεν χρειάζεται να έχει μαζί του smartphone και tablet για να πραγματοποιήσει μία επίδειξη με αρχεία pdf σε κάποιον πελάτη αλλά μόνο μία συσκευή) ή σε χρήστες που τους αρέσει να καταναλώνουν περιεχόμενο στο κινητό, είτε αυτό αφορά σε video και κινηματογραφικές ταινίες, είτε σε φωτογραφίες και βεβαίως σε χρήστες που θέλουν να σερφάρουν με μεγάλη άνεση στο Internet ή τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια. Η ποιότητα κατασκευής είναι τυπική για τα standard της ZTE και ίσως ένα επίπεδο παραπάνω σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει από την Κινέζικη εταιρεία, με καλή συναρμολόγηση και καλή ποιότητα υλικών. Ας γνωρίσουμε όμως την συσκευή εξωτερικά.
Στην δεξιά πλευρά βρίσκουμε το volume rocker για την αυξομείωση της έντασης του ήχου (έχει το ίδιο μεταλλικό φινίρισμα με το σιρίτι που βρίσκουμε περιμετρικά της συσκευής).
DSC_0011
Στο πάνω μέρος έχουμε το πλήκτρο power on/off και ακριβώς δίπλα την κλασική υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά/ hands-free (διαθέτει και ραδιόφωνο, αρκεί να τοποθετήσετε τα ακουστικά στην υποδοχή και να ενεργοποιήσετε την λειτουργία μέσω της σχετικής εφαρμογής). Η αίσθηση των πλήκτρων είναι ωραία. και δεν εξέχουν πολύ από το σασί της συσκευής, ούτε χρειάζεται να ψιλαφίζετε για να τα εντοπίσετε. Στην αριστερή πλευρά, παρατηρούμε την υποδοχή microUSB 2.0 για τον συγχρονισμό της με τον υπολογιστή και την φόρτιση ενώ πιο πάνω, παρατηρούμε δύο καλύμματα, που κρύβουν τις υποδοχές microSD και microSIM.
Στην πρόσοψη έχουμε τρία πλήκτρα αφής για τις διάφορες λειτουργίες. Δεξιά υπάρχει το πλήκτρο μενού, με την βοήθεια του οποίου έχουμε πρόσβαση στην δυνατότητα αλλαγής ταπετσαρίας, στην διαχείριση των εφαρμογών καθώς και στις ρυθμίσεις του συστήματος. Στο κέντρο έχουμε το πλήκτρο επιστροφής στην κεντρική οθόνη (home screen) ενώ αν το πατήσετε παρατεταμένα έχετε μία προεπισκόπηση των εφαρμογών που είναι ανοιχτές στο παρασκήνιο, και τις οποίες είτε μπορείτε τάχιστα να τις προσεγγίσετε, είτε μπορείτε να τις κλείσετε. Αριστερά, υπάρχει το πλήκτρο back, το οποίο δεν υποστηρίζει δεύτερη λειτουργία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment