Huawei Honor 2: η σύγκριση με τα άλλα τετραπύρηνα τηλέφωνα

Οθόνη: Το Honor 2 έχει οθόνη 4.5 ιντσών με 326 πίξελ ανά ίντσα. Στην κατηγορία των κινητών με 4.5 ίντσες είναι το κινητό με την καλύτερη βαθμολογία (64.8) ενώ ακολουθούν το Xperia T, το Nokia Lumia 920 και το Huawei Ascend G510. Το Huawei Honor 2 τα πάει καλά και αν ανέβουμε λίγο σε ίντσες και πάμε στις 4.7 όπου βρίσκει ισχυρή αντίσταση από το HTC One με τα 469 πίξελ ανά ίντσα. Σε σύγκριση με τα άλλα τηλέφωνα στην κατηγορία των 4.7 ιντσών δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και το Honor 2 βρίσκεται στα επάνω στρώματα.
Κάμερα: Η κάμερα του Honor 2 είναι 8MP και μπαίνει σε μια κατηγορία με μεγάλο ανταγωνισμό. Αν και είναι αξιοπρεπής, δεν μπορεί να συγκριθεί με τηλέφωνα που έχουν μια σειρά από ενσωματωμένες λειτουργίες και ισχυρούς φακούς που κάνουν το φωτογραφικό αποτέλεσμα μοναδικό. Ωστόσο η κάμερα του Honor 2 θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση. Συγκρίνοντας τα κινητά με κάμερα 8MP (που είναι πλέον η μέση κάμερα και υπάρχουν πάνω από 15 μοντέλα με τέτοια κάμερα), βλέπουμε ότι το Honor 2 βρίσκεται στη μέση της κατηγορίας. Αν τώρα δούμε μόνο τα κινητά με κάμερα 8MP που ανήκουν στην τιμολογιακή κατηγορία 3 όπως και το Honor 2, βλέπουμε ότι είναι δεύτερο μετά το LG Optimus 4X HD. Οπότε για τα λεφτά του έχει μια καλή κάμερα και είναι γενικά ένα καλό κινητό.
Επεξεργαστής: Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής κάνει το τηλέφωνο να ξεχωρίζει στην τιμολογιακή κατηγορία 3 που ανήκει αφού μαζί με το παλαιότερο LG Oprimus 4X HD που κατέβηκε στην κατηγορία επειδή πάλιωσε, είναι τα μόνα που έχουν τετραπύρηνο επεξεργαστή. Κοινώς σε αυτά τα λεφτά, δεν θα βρείτε άλλο τετραπύρηνο τηλέφωνο και γι’αυτό είναι μοναδικό το Honor 2. Είναι το μόνο φτηνό, τετραπύρηνο τηλέφωνο στην αγορά. Συγκρίνοντας το Honor 2 με άλλα τετραπύρηνα, βλέπουμε ότι δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό από premium μοντέλα και βρίσκεται στο τέλος της λίστας κλείνοντας την πόρτα της κορυφαίας επιλογής τετραπύρηνων κινητών.
Μπαταρία: Η μπαταρία των 2230mAh είναι καλή και σίγουρα καλύτερη από άλλα κινητά με μεγαλύτερη τιμή όπως το Nexus 4. Στην τιμολογιακή κατηγορία 3 μόνο το LG Optimus L7II έχει μεγαλύτερη μπαταρία. Στα τετραπύρηνα τηλέφωνα θα βρούμε άλλες 3 συσκευές με μεγαλύτερη μπαταρία όπως το Note 2, το Galaxy S4, το Xperia Z και το HTC One όμως αυτά ανήκουν σε άλλη τιμολογιακή κατηγορία. Πόντους του δίνει και το γεγονός ότι έχει Power saving modes για να κάνεις οικονομία στη μπαταρία, κάτι απαραίτητο για τα τετραπύρηνα τηλέφωνα.
Android: Η έκδοση του Android είναι 4.0, αρκετά πιο παλιά σε σχέση με το Android 4.2 που κυκλοφορεί και αναμένεται να αντικατασταθεί. Αν και δεν υπάρχει τηλέφωνο με έκδοση Android 4.2 στα ίδια λεφτά, ωστόσο υπάρχουν συσκευές με Android 4.1 όπως το LG Optimus L7II, Sony Xperia L και Samsung Galaxy S3 mini. Στα τετραπύρηνα κινητά υπάρχουν πολλές συσκευές με Android 4.2 αλλά ανήκουν στις premium συσκευές (Galaxy S4, Nexus 4, HTC One, Samsung Mega).
Διαστάσεις: Το design του Honor 2 δεν είναι στα ατού του, αρκετά βαρύ και αρκετά παχύ, με αρκετό πλαστικό, δεν είναι το πιο όμορφο τηλέφωνο. Το πάχος των 10.5 χιλιοστών το βάζει προς το τέλος όλων των κινητών ενώ το βάρος δεν μπορεί να το ανεβάσει στην ίδια λίστα. Στα τετραπύρηνα τηλέφωνα υπάρχουν επίσης αρκετά βαριά κινητά όπως το Optimus G που έχει το ίδιο βάρος (145 γραμμάρια) αλλά και το Sony Xperia Z που είναι 1 γραμμάριο πιο βαρύ.
Τιμή: Η τιμή του τηλεφώνου είναι ατού μπροστά στα άλλα τετραπύρηνα τηλέφωνα που βρίσκονται πολύ πιο πάνω. Μετά τα 299€ που κοστίζει το Honor 2 θα βρούμε τετραπύρηνη συσκευή στα 329€ που είναι το Optimus 4X HD που όπως είπαμε είναι πιο παλιό. Αν θέλετε τετραπύρηνη συσκευή καινούργια, αυτή είναι στην καλύτερη τιμή.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment