Η Sony με αναγνώριση προσώπου μέσω laser στα smartphone

Μια νέα γενιά τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου έρχεται στα τηλέφωνα στα τέλη του 2019 και η Sony φαίνεται πως θα είναι η εταιρεία που θα ενσωματώσει πρώτη αυτήν την καινοτομία στα smartphone της. Ο επικεφαλής του τμήματος που είναι υπέυθυνο για τους αισθητήρες, Satoshi Yoshihara δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή των νέων τρισδιάστατων αισθητήρων για τις εμπρός και πίσω κάμερες, καθώς ήδη αρκετοί κατασκευαστές τηλεφώνων σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τη νέα τεχνολογία στα τηλέφωνά τους. “Οι κάμερες έφεραν την επανάσταση στα κινητά τηλέφωνα και με βάση αυτά που έχω δει, έχω την ίδια προσδοκία και για το 3D. 
Ο ρυθμός θα διαφέρει ανάλογα με τον τομέα, αλλά σίγουρα θα δούμε την υιοθέτηση του 3D. Γι αυτό είμαι βέβαιος“, ανέφερε συγκεκριμένα ο Yoshihara. Ενώ υπάρχουν πολλές χρήσεις για αυτές τις 3D κάμερες νέας γενιάς, η πιο συναρπαστική ενδέχεται να είναι αυτή που θα εφαρμοστεί στην αναγνώριση προσώπου, που υπόσχεται να είναι ακόμα πιο ακριβής και αξιόπιστη από τις 3D σαρώσεις που εισήγαγε η Apple με το Face ID. Ο τρόπος αναγνώρισης προσώπου, τον οποίο υιοθετούν επίσης η Huawei και η Xiaomi, βασίζεται στο ότι γύρω από προβάλλοντες κουκίδες αόρατου φωτός πάνω στο πρόσωπο ενός χρήστη μετρώνται οι παραμορφώσεις σε αυτό το πλέγμα. Απεναντίας, οι νέες 3D κάμερες της Sony χρησιμοποιούν παλλόμενα σήματα λέιζερ και μετράνε το χρόνο που χρειάζεται για έναν παλμό να γυρίσει πίσω. Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τον τρόπο που οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν για να προσανατολιστούν στο περιβάλλον τους. Η Sony υποστηρίζει πως αυτή η νέα μέθοδος δημιουργεί ένα λεπτομερέστερο μοντέλο του προσώπου του χρήστη και μπορεί να λειτουργήσει από απόσταση μέχρι και 5 μέτρα.
 Μέσω μιας ιστοσελίδας η Sony διερευνά τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτόνομα αυτοκίνητα, drones, ρομπότ και άλλες περιπτώσεις. Με τη μαζική παραγωγή αυτών των νέων τρισδιάστατων φωτογραφικών μηχανών που έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή στα τέλη καλοκαιριού του 2019, είναι πιθανό ότι η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για τα κινητά-ναυαρχίδες της Sony στα τέλη του 2019. Με την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη που εξακολουθεί να εμφανίζει κάποια προβλήματα, η χρήση 3D καμερών μπορεί να αποδειχθεί η προτιμώμενη λύση για την ασφάλεια των smartphone στο μέλλον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment