Η Microsoft ετοιμάζει το πρώτο της foldable PC

Χθες έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με μια νέα προσθήκη στον κώδικα των Windows 10, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης από την Microsoft και αφορά την δημιουργία, foldable (αναδιπλούμενων) φορητών υπολογιστών.
windows leak foldable data 570px
Να σημειωθεί ότι η αναφορά “Windows 10 Build 18,313.1004 rs_shell_devices_foldables” καταστά σαφές ότι το λειτουργικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για μια νέα οικογένεια συσκευών και όχι για μια συγκεκριμένη συσκευή. Μια άλλη φήμη υποστηρίζει ότι η Microsoft έχει ξεκινήσει ήδη συνεργασία με την Dell και την Lenovo για να αναπτύξει μια έκδοση των Windows 10, σχεδιασμένη ειδικά για αυτά τα συγκεκριμένα είδη φορητών υπολογιστών.
Dell foldable 570px
Το Verge αναφέρει ότι “πηγές που είναι εξοικειωμένες με τα σχέδια της Microsoft“, επιβεβαίωσαν ότι η Microsoft αναπτύσσει πτυσσόμενες συσκευές και υλικό με διπλές οθόνες “…μια μεγάλη επενδυτική κίνηση τόσο για τα Windows όσο και για τα μοντέλα Surface“.
Αυτό θα περιλαμβάνει αλλαγές στα Windows ως λειτουργικό σύστημα καθώς επίσης και στις ενσωματωμένες εφαρμογές που θα λειτουργούν σε αναδιπλούμενες οθόνες ή συσκευές με διπλή οθόνη. Η Dell εργάζεται πάνω σε μια συσκευή διπλής προβολής με Windows 10, που ονομάζεται Januss, ενώ η Lenovo θα κυκλοφορήσει το 3ης γενιάς Lenovo Yoga, πιθανώς το 2019, το οποίο φαίνεται να παρουσιάζει μια πτυσσόμενη οθόνη. Επίσης, η Microsoft σχεδιάζει μια συσκευή μεγέθους φορητού υπολογιστή με διπλή οθόνη, όπως και η Asus με το Asus Precog.
Asus Precog 570px
Το Verge δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πότε ακριβώς αυτές οι συσκευές θα βγουν στην αγορά, αλλά σημείωσε ότι ένα κύμα πτυσσόμενων τηλεφώνων (foldable smartphones) θα ανοίξει το δρόμο τους, τη χρονιά που διανύουμε.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment