Galaxy F: τα foldable κινητά έρχονται για να μείνουν!

Η κορεατική υπηρεσία CGS-CIMB Research έχει δημοσιεύσει μια έκθεση στην οποία εκτιμά το Bill of Materials (BOM) για το αναδιπλούμενο επερχόμενο Galaxy F και το συγκρίνει με ένα Galaxy S9+ και ένα iPhone XS Max. Το πιο ακριβό στοιχείο είναι η οθόνη – ή οι οθόνες μάλλον. Το Galaxy F θα έχει ένα μεγάλο panel 7,3 Ιντσών που διπλώνει στη μέση μαζί με μια εξωτερική οθόνη 4,58 ιντσών. Θα υπάρχουν επίσης δύο μπαταρίες, αν και αυτό δεν προσθέτει πολλά στο κόστος (η συνολική χωρητικότητα αναμένεται να είναι περίπου 5.000-6.000mAh).
Το BOM βγάζει σύνολο περίπου 65% περισσότερο από το iPhone και το S9+, τα οποία κοστίζουν περίπου το ίδιο. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Samsung θα πάει για περιθώριο κέρδους 65%, όπως η Apple, αντί για το 55% του Galaxy S9+. Και με αυτό φθάνουν σε τιμή λιανικής πώλησης (χωρίς επιδοτήσεις παρόχων) στα 1.800 δολάρια! Αυτή είναι περίπου η φημολογούμενη τιμή για την συσκευή σε λιανική πώληση.

Σταδιακή πρώτη του κόστους λόγω καθιέρωσης στην αγορά

Το κόστος είναι τεράστιο αλλά το Samsung Galaxy F είναι από τις πρώτες συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη. Όσο προχωράει ο καιρός και πέφτουν περισσότερα χρήματα στην ανάπτυξη αναδιπλούμενων απαρτίων, το κόστος θα μειώνεται. Οι αναλυτές προβλέπουν αξιοπρεπείς πωλήσεις περίπου 3,5 εκατομμυρίων μονάδων το επόμενο έτος, αριθμός που θα αυξηθεί γρήγορα σε 24 εκατομμύρια μονάδες το 2022. Οι τιμές θα πέσουν αργότερα – η μέση τιμή ενός πτυσσόμενου τηλεφώνου το 2022 προβλέπεται να είναι περίπου 1.300 δολάρια.
Θα υπάρξει ανταγωνισμός για την κατασκευή εξαρτημάτων για πτυσσόμενα τηλέφωνα. Η Samsung Display βρίσκεται στο επίκεντρο αυτή τη στιγμή, μπορεί να κατασκευάσει 1 εκατομμύριο αναδιπλούμενες οθόνες το χρόνο, σύμφωνα με την CGS-CIMB Research. Η LG Display θα πιάσει αυτά τα νούμερα το 2020. Οι κατασκευαστές αναδιπλούμενων κυκλωμάτων και μπαταριών θα επωφεληθούν φυσικά από τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα.
Μια νέα αγορά έχει ανοίξει και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Χρόνο με το χρόνο οι οθόνες και τα υλικά θα μειώνονται σε πάχος. Τέλη της άλλης δεκαετίας, ίσως έχουμε κινητά μεγέθους των σημερινών, με ίδιο βάρος και κατανάλωση μπαταρίας, και μεγάλες αναδιπλούμενες οθόνες 8+ ιντσών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment