Acer Swift 3 Review (SF314-54) «

Βγάζοντας το Acer Swift 3 από την συσκευασία του, η πρώτη εντύπωση που μας αφήνει το design του είναι ότι δείχνει να ακολουθεί μία μάλλον πιο «κλασική» προσέγγιση, καθώς εδώ δεν θα συναντήσετε έναν ιδιαίτερο κι εναλλακτικό σχεδιασμό που να θυμίζει 2-in-1 hybrids ή convertibles. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι του λείπει η κομψότητα (κάθε άλλο μάλιστα…), με τον λειτουργικό και άνετο χαρακτήρα να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς το σχεδιαστικό team της Acer έριξε όλο το βάρος στην εύκολη και ξεκούραστη εμπειρία χρήσης. Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα Swift, έτσι και εδώ το κύριο υλικό κατασκευής είναι το αλουμίνιο, με το βάρος του να ξεπερνάει ελάχιστα το 1.5 κιλό. Το περίβλημα του keyboard και της οθόνης, όπως επίσης και η βάση του laptop είναι μεταλλικά και παρόλο που υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι από πλαστικό, το Swift 3 είναι αρκετά στιβαρό.
Acer Swift 3 (4)
Το μάτι μας βέβαια δεν θα μπορούσε να μην πέσει αμέσως στο αρκετά μεγάλο trackpad, το οποίο είναι super smooth, απίστευτα responsive και καταλαμβάνει αρκετό χώρο, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο σημαντική άνεση στη χρήση, ενώ στο δεξιό τμήμα υπάρχει ένας κομψός fingerprint reader, ο οποίος σας δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω του «Windows Hello» feature των Windows 10, για εύκολη, ασφαλές και γρήγορο “on-the-fly” log in (χωρίς κωδικούς πρόσβασης) στο λειτουργικό της Microsoft. Επιπλέον, η οθόνη περιβάλλεται από ένα ελαστικό προστατευτικό, το οποίο την προστατεύει όταν είναι κλειστή.
Acer Swift 3 (1)
Acer Swift 3 (11)

Όσον αφορά τον τομέα του connectivity, το Swift 3 δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, καθώς έρχεται με μια σχετικά πλούσια γκάμα από ports. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει μία HDMI port, 2xUSB 3.01xUSB 2.01xUSB Type C, ενώ δεν λείπει και ένας πάντοτε χρήσιμος card reader, αλλά και το κλασικό headphone jack. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το keyboard είναι backlit με ένα διακριτό μπλε φως κάτω από τα πλήκτρα (μπορείτε να ορίσετε τις διαβαθμίσεις του, αλλά και να θέσετε τη λειτουργία στο off), ενώ από τα configuration δεν λείπει και η κάμερα στο επάνω κομμάτι της οθόνης, η οποία προσφέρει ανάλυση σε ποιότητα HD και σε συνδυασμό με την τεχνολογία PurifiedVoice του μικροφώνου καθίσταται ιδανική για video conferencing.
Acer Swift 3 (7)
Acer Swift 3 (6)

Power more power!

Το Acer Swift 3 διαθέτει οθόνη 14 ιντσών Full HD (1080p) τεχνολογίας IPS, με το οπτικό αποτέλεσμα να είναι άκρως ικανοποιητικό, προσφέροντας εξαιρετική ευκρίνεια και λεπτομερή χρώματα. Όσον αφορά τον «εσωτερικό κόσμο» του Swift 3, εδώ η Acer δε φαίνεται να κάνει συμβιβασμούς, καθώς ο Core i5 (8250U) 8ης γενιάς, σε συνδυασμό με τα 8GB γρήγορης DDR4 RAM αποτελούν εγγύηση ότι θα σηκώσει με άνεση και τα πιο απαιτητικά προγράμματα που μπορεί να «δοκιμάσουν» ένα οποιοδήποτε σύστημα.
Acer Swift 3 (10)
Επιπλέον, στην ταχύτατη απόδοση του Swift 3 βοηθάει σε τεράστιο βαθμό και η ύπαρξη ενόςSSD δίσκου (με χωρητικότητα στα 256GB) που όπως μπορείτε να φανταστείτε προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Όσον αφορά τα γραφικά, το έργο της διαχείρισης των graphics περνάει μέσα από μια ενσωματωμένη Intel HD Graphics 620 (shared memory), η οποία μπορεί ναι μεν να μην αποτελεί ότι πιο ισχυρό κυκλοφορεί στην αγορά, ωστόσο στα basic settings δεν θα δυσκολευθεί να σηκώσει αρκετά από τα σύγχρονα games (άλλωστε το Swift 3 στοχεύει περισσότερο στον τομέα του productivity).
Acer Swift 3 (2)
Και ενώ στον τομέα της απόδοσης τα πηγαίνει περίφημα, ως «αχίλλειος πτέρνα» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα built-in ηχεία τα οποία δυστυχώς δεν ξεπερνούν τη βάση και σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Παρόλα αυτά, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ανήκει αδιαμφισβήτητα στα μεγάλα πλεονεκτήματα του Swift 3, καθώς προσφέρει ακόμη και 12 ώρες αυτονομίας κάτω από normal χρήση, κοιτάζοντας στα μάτια και κοντράροντας συστήματα που ανήκουν στην high-end κατηγορία και τα οποία φυσικά κοστίζουν πολύ περισσότερο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment