MacBook Air, Θα κυκλοφορήσει Retina έκδοση στις 11.88 ίντσες;

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο MacBook Pro με οθόνη Retina, επικράτησε ενθουσιασμός στις τάξεις όσων χρησιμοποιούν τους υπολογιστές της Apple και είναι αλήθεια πως πολλοί περίμεναν να τοποθετηθεί η οθόνη Retina και στα MacBook Air, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Μήπως φτάνει σιγά σιγά η στιγμή που θα δούμε και στο Air τη Retina οθόνη υψηλής ανάλυσης ή πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης μιας τέτοιας κίνησης; Η φημολογία για την έκδοση του MacBook Air Retina ήρθε στο φως τον Οκτώβρη του 2013 από τον αναλυτή του DisplaySearch, David Hsieh, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η Apple θα ικανοποιήσει εν τέλει τους καταναλωτές που επιθυμούν το Air με οθόνη Retina μέσα στο 2014, με τον αναλυτή του KGI Securities, Ming-Chi Kuo, να επιβεβαιώνει τη φημολογία αυτή.
Ο συγκεκριμένος αναλυτής είχε επιβεβαιώσει το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει iPad mini Retina, όπως και έγινε, και επιπλέον, είχε αναφέρει μια σειρά νέων προϊόντων της Apple για το 2014, και μένει να δούμε εαν τελικά θα επαληθευτεί και αυτή τη φορά. Το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο υπάρχει «χώρος» για το μοντέλο των 12″, εφόσον τελικά κυκλοφορήσει, μιας και τα φορητά της Apple πωλούνται σε διαστάσεις των 11, 13 και 15 ιντσών. Θα μπορούσε επί παραδείγματι, να καταργηθεί κάποιο μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη αν και αυτό είναι κάτι που μόνο η Apple θα αποκαλύψει στο λανσάρισμα των νέων της φορητών που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014, μιας και μας έχει συνηθίσει στην παρουσίαση ανανεωμένων μοντέλων της κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Matte, οι εκτιμήσεις του έχουν να κάνουν πως το MacBook Air θα έχει ακριβές μέγεθος οθόνης στις 11.88 ίντσες μιας και αυτό θα εξυπηρετούσε στην απόδοση της διπλάσιας ανάλυσης από την τωρινή (2732×1536 από τα 1366×768 pixels) με την πυκνότητα των pixel να είναι ίδια με του iPad Air στα 264ppi. Η πρόβλεψη αυτή έρχεται σε αντιπαράθεση με την αναφορά του DisplaySearch, αναφερόμενο σε ανάλυση οθόνης στα 2304×1440 pixels. Φήμες επί φημών και εκτιμήσεις για το λανσάρισμα του MacBook Air με οθόνη Retina με τον τελευταίο λόγο να τον έχει η Apple για να διαπιστώσουμε εαν φέτος θα είναι η χρονιά που η Retina οθόνη θα εμφανιστεί και στο MacBook Air. Εσείς τι πιστεύετε;
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment