Έτοιμη η υποστήριξη Ελληνικών στο Google Voice Search;

Τι θα λέγατε για υποστήριξη και αναγνώριση Ελληνικών από το Android και το Google Voice Search; Αναφερόμαστε φυσικά στην αλληλεπίδραση με Android συσκευές μέσω φωνής, λειτουργία που υπάρχει ήδη, αλλά που όμως δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν φτάσει σε εμάς, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον. Δημοσιεύουμε τα παρακάτω σαν φήμη, με πληροφορίες που μας έδωσε άνθρωπος που δηλώνει πως πήρε μέρος στις σχετικές διαδικασίες.
Έτσι, με βάση την πηγή, στην Ελλάδα έχει φτάσει προσωπικό από τη Google Αγγλίας, το οποίο ηχογραφεί λέξεις, φράσεις ή ιστοσελίδες, μέσω κινητών. Οι λέξεις αυτές διαβάζονται από όσους πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, τη στιγμή που από κάθε άτομο θα πρέπει να καταγραφούν συνολικά 300 λέξεις ή φράσεις. Η διαδικασία δεν λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένο σημείο και, σύμφωνα με την αναφορά, το προσωπικό της Google φαίνεται πως μετακινείται σε διάφορα σημεία στην Αθήνα, όπου και λαμβάνουν χώρα οι δειγματοληψίες.
Ηλικία και φύλο δεν παίζει ρόλο για τη συμμετοχή, με τη διαδικασία να κρατάει περίπου 10 με 15 λεπτά. Παρόμοια είδηση είχε φτάσει σε εμάς και στο παρελθόν, με την αρχική φήμη να κάνει τότε λόγο για επικείμενη υποστήριξη Ελληνικών από το S Voice της Samsung και τις πληροφορίες να γνωστοποιούν αργότερα πως το project δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ούτε γινόταν για λογαριασμό της Samsung. Η νέα πληροφορία αναφέρει πως εκείνη η προσπάθεια είχε στεφθεί με αποτυχία και πως τώρα γίνονται νέες δειγματοληψίες, για λογαριασμό της Google.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment