Dual OS: Windows και Android, μαζί

Η Intel ετοιμάζεται να προτείνει κατά την διάρκεια της CES, Dual OS PCs. Υπολογιστές Windows που θα έχουν και Android εφαρμογές. Θα τα καταφέρει; Ή θα «σκοτώσουν» την ιδέα η Microsoft ή η Google; Με τις πωλήσεις των PCs να πέφτουν δραματικά κάθε χρόνο, οι κατασκευαστές αναζητούν τρόπους να ανατρέψουν αυτή την τάση. Έτσι, φήμες θέλουν την Intel να ετοιμάζεται να λανσάρει κατά την διάρκεια της CES την επόμενη εβδομάδα, laptops που θα διαθέτουν δύο λειτουργικά: Windows 8 και Android.
Στόχος είναι να εκμεταλλευτούν οι κατασκευαστές τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους: το «στάνταρντ» λειτουργικό Windows 8 και την πληθώρα εφαρμογών που διαθέτει το Android. Το όνομα αυτής της προσπάθειας είναι το Dual OS ή κατά τις πληροφορίες του περιοδικού Time, PC Plus. Η ιδέα δεν είναι καινούρια. Ας μην ξεχνάμε την ανακοίνωση του Ativ Q από την Samsung, ενός tablet Windows 8 που έδινε την δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν και Android με το πάτημα ενός κουμπιού, συσκευή βέβαια, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά. Μην ξεχνάμε επίσης την τεράστια επιτυχία του BlueStacks, της πλατφόρμας που επιτρέπει την μερική χρήση Android εφαρμογών σε Windows υπολογιστές. Η προοπτική της ύπαρξης laptop με επεξεργαστές Intel και την δυνατότητα να τρέχουν Windows 8 και Android μαζί, είναι παραπάνω από ελκυστική. Σίγουρα όμως, όσο κι αν συμφέρει τους καταναλωτές αλλά και τους κατασκευαστές υπολογιστών, δεν συμφέρει ούτε την Microsoft, ούτε τη Google.
Από τη μία γιατί η Microsoft θα αναγκαστεί να παραδεχτεί το έλλειμμα σε εφαρμογές που έχουν τα Windows κι έτσι να καταστρέψει το οικοδόμημα του «έχουμε το καλύτερο λειτουργικό» και από την άλλη, η Google, μπορεί να μην δώσει ποτέ σε ένα τέτοιο project πρόσβαση στο Play Store, άρα να ακυρώσει και οποιοδήποτε λόγο ύπαρξης. Όλα τα παραπάνω, είναι πράγματα που θα δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε μία σχετική ανακοίνωση από την Intel την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι ενδιαφέρον να μετρήσουμε τις πρώτες αντιδράσεις από τις δύο εταιρείες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αλέξανδρος είπε...

Αυτό θα είναι φοβερό και πολύ σημαντικό να έχουμε android και Windows μαζί αλλά ακόμη δεν έχω δει κάποια συσκευή ή προσπάθεια να έχουμε dual boot από android σε Windows και το αντίστροφο.
Σκέφτομαι να πάρω αυτό το φοβερό tablet Lenovo ThinkPad 8 σε 64 gb αλλά αν είναι να έχει μόνο Windows ( Δηλαδή κάπως να βάλω και android μέσα ) κρατάω και το πολύ καλό Lg g pad 8.3 που έχω.