Huawei, Νέοι οκταπύρηνοι επεξεργαστές και 64bit αρχιτεκτονική

Ο CEO της Huawei, Richard Yu, ανακοίνωσε στο Weibo πως η εταιρία HiSilicon, θυγατρική της Huawei, ετοιμάζει τρεις νέους επεξεργαστές για το 2014. Οι νέοι επεξεργαστές είναι ένας τετραπύρηνος και δύο οκταπύρηνοι. Ο ένας από τους δύο οκταπύρηνους θα είναι και ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρίας που θα υποστηρίζει 64bit αρχιτεκτονική. Ο τετραπύρηνος και ένας εκ των οκταπύρηνων επεξεργαστών είναι ήδη έτοιμοι, ενώ ο εναπομένων οκταπύρηνος επεξεργαστής, με υποστήριξη 64bit, είναι ακόμη υπό κατασκευή. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής είναι κατασκευασμένος σε λιθογραφία 28 νανόμετρων και βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM Cortex-A9.
Ο πρώτος εκ των οκταπύρηνων είναι βασισμένος στις αρχιτεκτονικές ARM Cortex-A15 και Cortex-A7 και στην αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM. Αυτό σημαίνει πως οι Cortex A-15 θα αναλαμβάνουν τις διεργασίες που χρήζουν δυνατής επεξεργαστικής ισχύς και οι Cortex-A7 τις πιο ελαφριές διεργασίες, όπως ακριβώς και ο Exynos 5 Octa 5410 του Samsung Galaxy S4. Οι δύο αυτοί επεξεργαστές υποστηρίζουν δίκτυα GSM/WCDMA/TD-SCDMA/TD-LTE και FDD-LTE, κάτι που τους επιτρέπει να λειτουργούν με υποστήριξη τέταρτης γενιάς δικτύων σε πολλές αγορές του κόσμου. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής της εταιρίας, με υποστήριξη 64bit, λειτουργεί και αυτός με την αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM.
Ο επεξεργαστής αποτελείται από τέσσερις βασισμένους στην αρχιτεκτονική Cortex-A53 και τέσσερις στην αρχιτεκτονική Cortex-A57. Ο Richard Yu, ανακοίνωσε πως η εταιρία θα κάνει είσοδο στην αρχιτεκτονική των 64bit το 2014, οπότε αναμένουμε και σχετικές ανακοινώσεις στην MWC 2014, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συχνότητα και τα chipset γραφικών που θα ενσωματώνουν οι επεξεργαστές.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment