HTC Wildfire αναλυτική παρουσίαση

Εάν τα τηλέφωνα μπορούσαν να κάνουν μωρά, τότε το HTC Wildfire είναι αναμφισβήτητα το παιδί του Desire και του Nexus One. Βεβαίως όμως, είναι απλώς ένας Android 2.1 αντικαταστάτης για το entry-level Tattoo με τον ίδιο επεξεργαστή, 528MHz Qualcomm MSM7225, 3.2-inch 320 x 240 capacitive LCD οθόνη αφής αντί της 2.8 ιντσών resistive, με 384MB RAM, αντί των 256MB και 5-megapixel κάμερα, αντί των 3,2 (αν και η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία, προφανώς).
Ετσι, μπορεί αυτή η οικονομική συσκευή να παρέχει μια αρκετά καλή σχέση τιμής-απόδοσης στους Ευρωπαίους και Ασιάτες; Μπορεί αυτός ο γερασμένος επεξεργαστής να κρατήσει το Sense UI καλοδουλεμένο; Ολα θα αποκαλυφθούν σε λίγο.
Hardware
Με την πρώτη ματιά, το Wildfire είναι μια πολύ όμορφη και οικεία συσκευή. Αν δεν είστε οπαδός αυτού του διακριτικού καφέ φινιρίσματος, υπάρχουν ακόμα τρεις επιλογές χρώματος. Μπορείτε να δείτε πολλά στοιχεία δανεισμένα από τις άλλες δύο Android συσκευές της εταιρείας. Τα πλήκτρα αφής από το Nexus One, (αν και τα κουμπιά δεν λειτουργούν τόσο καλά όπως του μπαμπά?) το οπτικό trackpad, το ακουστικό, το πηγούνι και το πλαίσιο από το Desire.
Το πίσω μέρος είναι διακοσμημένο σαν το HD2 με ένα μεγάλο μεταλλικό τμήμα, αλλά δεν είναι το μέταλλο που βγαίνει για να υπάρχει πρόσβαση στη μπαταρία. Το πραγματικό καπάκι αφαιρείται από την κορυφή (όπως στο Desire). Οταν κρατιέται στο χέρι, το τηλέφωνο μοιάζει με ένα μικρότερο Desire, αλλά το ίδιο γεροφτιαγμένο.
Το πηγούνι κάτω χαμηλά αποτελεί μέρος του πίσω καλύμματος και εδώ είναι όπου εντοπίσαμε το πρώτο φυσικό ελάττωμα του Wildfire: είδαμε μια ακανόνιστη (άνιση) σχισμή μεταξύ του πλαισίου του σώματος και το πηγουνιού. Κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με την εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής της HTC στις περισσότερες από τις άλλες συσκευές της, αλλά σε μια entry-level συσκευή, ίσως παραβλέψουμε κάπως αυτή τη λεπτομέρεια.
Παρατηρώντας την αριστερή πλευρά θα δείτε έναν γυαλιστερό volume rocker ο οποίος δείχνει καλής κατασκευής, μία micro-USB θύρα και στην πίσω πλευρά έχετε την πέντε-megapixel κάμερα η οποία περιβάλλεται από το μεγάφωνο και το LED φλας.
Για να διατηρήσει το χαμηλό κόστος η HTC επέλεξε τη παλιά καλή LCD για οθόνη αντί για μια AMOLED. Δυστυχώς, το φαινόμενο αντικατοπτρισμού εξακολουθεί να είναι παρόν αν και δεν είναι τόσο έντονο όσο στο Desire και το Hero. Δείτε και μόνοι σας στο βίντεο που ακολουθεί, όπου τη συγκρίνουμε με τις οθόνες του Desire, του Hero, του Dell Streak και του iPhone 4 (η αναπαραγωγή HD συνιστάται ιδιαίτερα για πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα).
Πάνω σʼ αυτό να προσθέσουμε ότι είναι λίγο λυπηρό πως λόγω της χαμηλής 320 x 240 ανάλυσης, μερικά apps - συμπεριλαμβανομένης της δικής μας - δεν υπάρχουν στην αγορά του Wildfire. Το παλιό γνώριμο fragmentation πρόβλημα. Για μελλοντική αναφορά, οι υποψήφιοι χρήστες του Android θα πρέπει να αναζητήσουν συσκευές με ελάχιστη ανάλυση 480 x 320 για να έχουν όσο μεγαλύτερη υποστήριξη γίνεται.
Performance
Το Wildfire έχει το ίδιο HTC Sense UI 2.1 που έχουν και τα αδέλφια του. Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του είναι η γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των homescreens, το FriendStream widget, ένα διαισθητικό εργαλείο επιλογής κειμένου (το οποίο είναι επικίνδυνα παρόμοιο με του IOS ), ενσωματωμένο Flash Lite, καθώς και ένα πληκτρολόγιο στο οποίο πολλοί έχουν δείξει προτίμηση από την stock έκδοση. Οπως και στο Legend, τα live wallpapers (δεν είναι σπόντα) είναι απενεργοποιημένα στο αδύναμο Wildfire. Ακόμα παρατηρήσαμε περιστασιακά κομπιάσματα και είχαμε μερικά κρασαρίσματα στον internet browser συν την αργή κάμερα. Ο CPU μάλλον είναι ο κύριος ένοχος εδώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Legend, που έχει επίσης, 384MB μνήμης RAM, δεν αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα.
Επιπλέον, το Flash web περιεχόμενο χρειάστηκε λεπτά για να φορτώσει στο Wildfire και ακόμη και αν έχετε την υπομονή, το frame rate δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό. Μπορείτε να δείτε τι λέμε στο παραπάνω βίντεο.
Παρά τα τόσα προβλήματα, καταφέραμε να πάρουμε σχεδόν δώδεκα ώρες της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε 3G σύνδεση, απολαμβάνοντας περιστασιακά μουσική, λήψεις φωτογραφιών, εγγραφή βίντεο, Twitter, FriendStream και web browsing. Αρκετά εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι έχουμε μόνο περίπου οκτώ με δέκα ώρες στο Legend (επίσης φοράει 1.300 mAh μπαταρία, αλλά με μια νεότερη και υποτίθεται, πιο αποτελεσματική CPU). Μάλλον όντως οι AMOLED οθόνες της HTC ρουφούν λίγο περισσότερο από τις LCD. Στα θετικά προστίθεται η τεράστια ποικιλία των υποστηριζόμενων μορφών αρχείων ήχου, ο στερεοφωνικός ήχος Bluetooth (το οποίο λειτούργησε άψογα σε μας), καθώς και το ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM.
Εμείς δεν θα προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το οπίσθιο ηχείο για την ακουστική σας διασκέδαση, αλλά το παρεχόμενο handsfree που είναι αρκετά αξιοπρεπές. Πολύ κακό όμως που το φις του δεν είναι τύπου απομόνωσης θορύβου, ούτε το μικρόφωνο του είχε καλές επιδόσεις στη δοκιμή θορύβου μας (αλλά και το ενσωματωμένο μικρόφωνο του τηλεφώνου δεν ήταν καθόλου καλύτερο, όπως θα δείτε στο προηγούμενο βίντεο).
Εχουμε επαινέσει ήδη τις multimedia εφαρμογές της HTC στα Desire και Legend reviews. Δεν υπάρχει κάποια σπουδαία αλλαγή στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, το ίδιο αξιόπιστο και σταθερό όπως και πριν. Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή για τις φωτογραφίες είναι πιο αργή στο φόρτωμα των εικόνων, καθώς και το βίντεο playback πολύ χειρότερο.
Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η αναπαραγωγή 720p δεν είναι εφικτή με τη παλιά CPU (στην πραγματικότητα, η εφαρμογή πάγωσε σε όλα τα 720p clips μας), αλλά όταν ένα κλιπ 640 x 480 MP4 βγαίνει σε χαμηλό frame rate, αναρωτιόμαστε ποιος στη Γη θα το αγόραζε όταν υπάρχουν featurephones που μπορούν να τα κάνουν πολύ καλύτερα.
Προχωρώντας προς το πληκτρολόγιο: αν ρωτήσετε την Android κοινότητα, πολλοί θα πουν ότι η HTC έχει ένα από τα καλύτερα εικονικά πληκτρολόγια, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι το Wildfire δεν υπολογίζεται στη λίστα.
Οχι, δεν έχει να κάνει με τα ελαφρώς πιο πυκνοβαλμένα πλήκτρα (μπορέσαμε ακόμη και έτσι να γράψουμε). Απλώς ενοχληθήκαμε από την αργή απόκριση στην πληκτρολόγηση μας. Ως εκ τούτου, πρέπει να επαινέσουμε HTC για την απόκρυψη του κουμπιού του πληκτρολόγιου. Το κουμπί Back κάτω από την οθόνη κάνει τη δουλειά του έτσι κι αλλιώς. Για να επεκταθεί η space bar, καθώς και οι ρυθμίσεις πληκτρολογίου το κουμπί τώρα οδηγεί σε έναν προσαρμόσιμη λίστα διεθνών πληκτρολογίων για γρήγορη εναλλαγή. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είμαστε λιγότερο απογοητευμένοι από το βραδυκίνητο πληκτρολόγιο.
Camera
Ακριβώς όπως με οποιαδήποτε άλλη συσκευή της HTC, μην περιμένετε να ξετρελαθείτε με τη ποιότητα εικόνας, (ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμου) από τη πέντε-megapixel κάμερα του Wildfire, αλλά εσωτερικές λήψεις όπως η παραπάνω είναι αρκετά καλές.
Οσον αφορά την εξωτερική χρήση, η κάμερα η θα πάλευε με την ισορροπία λευκού ή σταθερά θα τραβούσε υποφωτισμένα. Τα βίντεο που τραβάει είναι 352 x 288 με ένα θλιβερό frame rate και με ακόμη χαμηλότερο frame rate αν τραβήξετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμούι. Τι Κρίμα
.

*Η μετάφραση απο το engadget.com έγινε απο το bytheway.gr
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment