To Meego κατακτά το mobile κόσμο...

ΗΤΑΝ γραφτή η συνεργασία όταν, η Nokia και η Intel αποκάλυψαν την pre-alpha έκδοση του MeeGo για τις συσκευές χειρός υποστηρίζοντας τα Intel-powered τηλέφωνα Aava και το Nokia N900. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το πρώιμο στάδιο είναι το UI, το οποίο φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή από τη Nokia μένοντας μακριά από τα Intel-σχεδιασμένα MeeGo netbook και tablet UI και σίγουρα έχουμε εντοπίσει κάποιες επιρροές από το Android και το webOS . Απλά δείτε τις εναλλαγές του interface.
Φυσικά, το MeeGo είναι open-source, οπότε είμαστε σίγουροι ότι η Nokia έχει κάποιες βαθύτερες προσαρμογές του UI στη διάθεση της, όπως τα homescreen widgets, τα οποία εδώ είναι πολύ λίγα. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αυτή η έκδοση του MeeGo περιλαμβάνει τα βάσικά MeeGo APIs, συμπεριλαμβανομένων των Qt και MeeGo touch frameworks, τον Firefox-based browser, έναν photo viewer, καθώς και ορισμένα βασικά στοιχεία του UI, όπως τη status bar, τον app launcher και εικονικό πληκτρολόγιο. Υπάρχουν pre-built images για τις Atom-based συσκευές που είναι ήδη διαθέσιμες, αλλά οι χρήστες του N900 θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή μέχρι κάποιος να διαθέσει κάποιο image.
Βέβαια υπάρχει μια αρκετά μεγάλη λίστα με γνωστά προβλήματα και μπορεί κάποιες συσκευές να μη λειτουργήσουν πολύ καλά. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να εμποδίσει κάποιους να το εγκαταστήσουν, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Δεδομένου ότι το N8 τείνει να αποτελέσει τη τελευταία N Series Symbian συσκευή υποθέτουμε ότι θα επισκιαστεί από το MeeGo πριν ακόμη κυκλοφορήσει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment