Σκληρή «μάχη» Forthnet και hellas online

Οι Forthnet και hellas online διαπραγματεύονται αυτήν τη στιγμή τα ποσοστά που θα κατέχει κάθε πλευρά στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί έπειτα από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Στελέχη κι από τις δύο πλευρές συμφωνούν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο και σοβαρό σημείο...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, από το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί η Forthnet θα προσφέρει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με τη Nova να μένει αυτόνομη και πάλι. Ένα πιθανό σενάριο είναι η σημερινή Forthnet να μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών με θυγατρικές τη Nova και τη συμμετοχή της στο προς διαμόρφωση νέο σχήμα. Πιθανό θεωρείται, εφόσον τελικά υπάρξει συμφωνία για τα ποσοστά, αυτό να ανακοινωθεί επίσημα.
Με βάση μάλιστα τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου για το 2010, οι δύο εταιρείες από κοινού συγκεντρώνουν 669.782 πελάτες, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της αγοράς. Σ' αυτό το σημείο είναι αρκετά σημαντικό να σημειώσουμε ότι από το μελλοντικό σχήμα των Forthnet και hol θα απουσιάζει η Vodafone, η οποία τώρα συμμετέχει με ποσοστό 18,5% στην hellas online.
Σε κάθε περίπτωση στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς επισημαίνουν πως τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δημιουργηθούν μεγαλύτερες εταιρείες, ικανές να διεκδικήσουν από την τραπεζική αγορά καλύτερη αντιμετώπιση, για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα νέα σχέδιά τους. Τα έσοδά των δύο εταιρειών στο τρίμηνο ήταν 96,3 εκατ. ευρώ. Το νέο σχήμα θα αποτελέσει έναν πολύ μεγαλύτερο ανταγωνιστή του ΟΤΕ και η ύπαρξή του μπορεί να αποφέρει αλλαγές στο ρυθμιστικό καθεστώς. Για τον λόγο αυτόν ο ΟΤΕ δεν αντιμετωπίζει αρνητικά μια πιθανή συγχώνευση των Forthnet - hellas online.
Το τηλεπικοινωνιακό τοπίο συμπληρώνουν οι Cyta Ελλάς και η On Telecoms, ενώ προς πώληση τελούν εδώ κι αρκετό χρονικό διάστημα οι λιγοστοί πελάτες της Net One που έχει πάψει να αναπτύσσεται.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment